Бананово брауни

Шоколадът има чудното качество да стопля душата

4.2 от общо 5 гласа
55 мин.
Необходими продукти

брашно - 250 гр 

масло - 180 гр 

натурален шоколад - 190 гр 

кафява захар - 230 гр 

орехи - 100 гр

яйца - 3 броя 

банани големи и добре узрели - 2 броя 

какао - 2 с.л.

бакпулвер - 1 ч.л.

сол - 1/8 ч.л.

Парче от това бананово брауни на Mate Kitchen и чаша от любимата ви топла напитка винаги ще ви накарат да се усмихнете. Независимо какво е времето навън или времето вътре във вас, шоколадът има чудното качество да стопля душата. И да прави света по-приветлив и красив. Още с първата хапка ще усетите как във вас се прелива положителна енергия. Ефектът идва от комбинацията на шоколад, какао, банани и орехи. Той е плътен и сочен и е повече от сигурно, че ще ви стане фаворит.

Вероятно се питате откъде дойде тази брауни мода. Толкова масова, че дори да се вихри в разнообразие от вкусове – класическо шоколадово брауни, бананово брауни като това, брауни с тиква и т.н. Това е класически американски сладкиш, който става популярен в края на XIX век. И не идва от домашното готвене, а от сладкарниците. Винаги е плътен и сочен и задължително нарязан на квадрати. Яде се с ръка и обикновено се поднася с чаша топло прясно мляко.

Интересното е, че въпреки че брауни има кексова текстура, там го считат не за торта, а за вариация на тема курабийки. Ние няма да изпадаме в излишни спорове какво точно представлява нашето бананово брауни, а предпочитаме да вложим енергията си в неговото приготвяне. И в хапването му след това, разбира се. Предлагаме и на вас да направите същото.

Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната на 170 градуса и намажете с масло дълбока тава с размери 28 см х 18 см.

2. Смесете в средно голяма купа брашното, какаото, бакпулвера и солта.

3. Разтопете шоколада, заедно с маслото и кафявата захар на водна баня. Свалете сместа от огъня и прибавете смлените орехи, разбитите леко яйцата и намачканите банани.

4. Добавете сухата смес, като бъркате внимателно с дървена шпатула.

5. Сипете получената смес в подготвената тава и заравнете с обратната страна на лъжицата. Печете 25-35 минути, докато сладкишът се запече отгоре и стане леко твърд на пипане.

6. След като го извадите от фурната, го отделете от тавата и го сложете върху метална скара, където да изстине напълно. След това го нарежете на парчета и го поднесете.

Внимание: Съдържа яйца, орехи, брашно, масло и натурален шоколад, което може да предизвика алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти