Създадено за Leki

Кренвирши Leki с бекон и барбекю сос

Бързо и апетитно решение за лятна вечеря

0 от общо 0 гласа
25 мин.
Необходими продукти

кренвирши Leki - 6 бр.

бекон 8 ленти - 160 гр

барбекю сос - 120 мл

Когато в летните вечери не ви се занимава с дълго готвене, а пък ви се ще да се зарадвате с нещо вкусно, разпалете скарата и си направете кренвирши с бекон и барбекю сос, съветват от Mate Kitchen. Невероятно лесна глезотийка, която се приготвя за има-няма 30 минути и само три продукта, но ще ви накара да въздъхнете от удоволствие. И онова протяжно „Мммммм!“ – гарантирано е! Ще трябва да го споделите с някого, тази наслада не е за сам човек.

На тези, които веднага ще се възпротивят, че готвим с кренвирши, кулинарите от Mate Kitchen призовават не бъдат прекалени съдници. Кренвиршите имат специфичен вкус и аромат, който, макар да не си го признаваме, е страшно примамлив. Те ни дават много възможности за бързи и лесни импровизации в ежедневието, особено вечер след работа. Все пак, за да сме сигурни в това какво слагаме на масата си, Mate Kitchen традиционно се доверяват на кренвирши Leki. Те издържаха всичките проверки на кулинарите досега.

Изпечете добре половинките кренвирши, увити с бекон. Не бързайте да ги сваляте от скарата, дайте възможност от топлината и беконът, и кренвиршите да отпуснат вкуса и аромата си. Най-лесно е да си ги нарежете сурови, тук идеята е да получите повече от тях благодарение на огъня.

След като са готови, не чакайте! Поднесете ги веднага и си ги хапнете, докато са още топли. Може да предложите салата или пържени/печени картофки с тях, а може да ги поднесете по мъжки – само месо в съответното количество и подходящата напитка.

Начин на приготвяне:

1. Обелете кренвиршите, разрежете ги на 2 и увийте всяка половинка в парче бекон. Фиксирайте с две клечки за зъби.

2. Подредете кренвиршите върху загрятото барбекю и щом се запекат от едната страна, обърнете и намажете с барбекю сос или пикантен сос по желание. Обърнете ги отново и намажете обилно от всички страни.

3. След като са готови, ги дръпнете от барбекюто, намажете още веднъж със сос и поднесете с гарнитура по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти