Калмари на скара с гуакамоле

Лятна рецепта

Калмари на скара с гуакамоле
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

За калмарите:

300 г калмари с пипала

сол и черен пипер

зехтин

0.5 лимон

сок

За гуакамолето:

2 авокадо

1 червена люта чушка

3 стръка кориандър

0.5 глава червен лук

1 домат

2 лайма

сок

Начин на приготвяне:

Отрежете пипалата на калмарите. След това обелете кожата и на калмарите, и пипалата им.

Разрежете всеки калмар така, че да се разтвори. С нож направете повърхностни разрези, по диагонал, през разстояние от 0.5 см. След това направете същите разрези в другата посока така, че да се получат ромбчета.

Поръсете калмарите със сол и зехтин. Поставете ги с разрязаната страна надолу в сгорещен грил-тиган. Печете калмарите докато се получат резки от долната страна и когато го обърнете той се навие сам - не повече от 1-2 минути. Изпечете и пипалата, но за малко по-дълго.

Нарежете навитите калмари на кръгчета, а пипалата разрежете на четири. Сложете ги в купа и ги овкусете с лимонов сок и зехтин.

За гуакамолето разрежете на двете авокадо, отстранете костилката им и изтискайте вътрешността им в купа. Нарежете на кубчета домата, а кориандърът, лютата чушка и червения лук на ситно. Добавете ги в купата и разбъркайте добре. Овкусете със сол и сок от лайм.

В чиния сипете гуакамоле, а върху него сложете нарязани калмари. Поръсете със струйка зехтин.

Прочетете още:

Какво би било лятото без черните миди!
Съвети за пазаруване на морски дарове
Пиратска салата от миди
Миди с бира и девисил
Панирани миди "Дяволски нокът"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти