Киш с наденица

Примамлива идея за обяд

1.25 от общо 4 гласа
Необходими продукти

200 г точени кори (около 1/2 пакет)

1 бр. родопска наденица

1 връзка пресен лук

200 г кашкавал от краве мляко

3 яйца

350 мл течна животинска сметана

1 с.л. ретро горчица

20 мл зехтин

краве масло за мазане

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото. Намажете всички кори с масло и ги подредете една върху друга.

Поставете корите във форма за тарт (диаметър 20 см) и изрежете стърчащите краища по ръба на формата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути.

Нарежете лука на ситно, а наденицата на кубчета. Запържете ги в тиган със сгорещения зехтин.

Разбъркайте яйцата с горчицата и сметаната. Овкусете със сол и пипер и добавете наденицата с лука.

Върху изпечената кора сложете плънката. Поръсете с настъргания кашкавал.

Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 25 минути.

enlightenedСъвет:

Притиснете корите с нещо тежко, преди да ги запечете във фурната, за да запазят формата си и да не се надуят.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти