Домашни лучени кръгчета

Хрупкаво отвън и меко отвътре

2 от общо 4 гласа
30 мин.
Необходими продукти

2 големи глави лук

25-30 много тънки слайса бекон

1 ч.л. бял пипер

1/2 ч.л смлян кимион

1 ч.ч. брашно

3 яйца

1/4 ч.ч. мътеница

1 ч.ч. галета панко

1 ч.ч. корнфлейкс

олио за пържене

1/2 ч.л. сол

1/2 лимон

Начин на приготвяне:

Обелете главите лук и отделете пластовете им на кръгчета с дебелина около 2 см. Увийте всяко кръгче в ленти бекон, като притискате добре. Поставете увитите лучени кръгчета в хладилник за кратко, зада се стегне бекона.

В купа смесете брашното, белия пипери кимиона и разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата и към тях добавете мътеница или кисело мляко. Разбъркайте. В трета купа смесете галетата и натрошения корнфлейкс. Разбъркайте.

Сипете 2-3 пръста олио в дълбок тиган и го загрейт до 175 градуса. Оваляйте лучено кръгче в брашно. Изтръскайте добре и потопете в яйчената смес. Накрая покрийте добре с галета и корнфлейкс. Пържете лучените кръгчета до златисто. Извадете ги в чиния, покрита с кухненска хартия. Поръсете със сол.

Сервирайте пържени лучени кръгчета с бекон, гарниране с резени лимон.

Още рецепти с лук:

Постни лучени сарми

Лесна вечеря: Как да направите яйца на очи в лучени кръгчета

Пикантни лучени кръгчета

Лукът – лют, но незаменим

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти