За по-приятна почивка: как да си спестим дискомфорта преди и след летене

жена летене
Снимка: Thinkstock

Независимо дали пътуваме по работа или за удоволствие, ползването на самолет е предпочитан начин за придвижване на големи разстояния, който обаче крие някои рискове за здравето ни.

Заради различни фактори: от качеството на въздуха до това до кого ще ни се случи да седнем, често се случва след полет да започнем да подсмърчаме. Това е така, защото подобно на градския транспорт, самолетите могат да бъдат развъдник на бактерии –  не само заради вирусите, които могат лесно да се предадат, дори при едва проличали си симптоми, но заради и недобре почистените седалки, пътеки и тоалетни.

жена летене
Снимка: Thinkstock

Друга причина е промяната в циркадианния ритъм, свързан с режима ни сън, която се появява при смяната на времевите зони. Това води до умора, некачествен сън, проблеми с метаболизма и храносмилането. А разстройването на вътрешния ни часовник се наблюдава във всяка клетка на организма ни.

Макар да няма начин, с който категорично да избегнем болести, лекарите препоръчват няколко практики, който ще подсилят имунитета ни. Вижте в галерията препоръките на специалистите за това какво да правим преди и по време на полет.

Към галерията >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти