Зодиакалните камъни, подходящи за зодия Лъв

Зодиакалните камъни, подходящи за зодия Лъв
Снимка: Thinkstock

Първа декада от 23 юли - 2 август

Интелигентен, но безпокоен характер. Той леко се хвърля от една крайност на друга. Остро се нуждае от внимание и ласка. Способен е и на мекота и на деспотизъм. Жените от този психотип са волеви и честолюбиви, умеещи сами да изградят съдбата си.

Притежават призвание  към медицината. Най-неблагоприятен период от годината за Лъва от първата декада е м. февруари. Препоръчва  му се камъкът на Слънцето –диамантът, привличащ  към притежателя щастие и успех в предприетите неща.

Подходящи са също активизиращите скъпоценни камъни: рубин, сапфир, кехлибар, тигрово око. На разсъдливите тази декада е полезен и карнеола.

Втора декада от 3 - 12 август

Те са разсъдливи, красноречиви, великодушни хора. Притежават дарба за рисуване и математически способности. И в живота и в мисловната им дейност обичат класицизма. Често събират великолепни колекции.

Жените от тази декада притежават силно развит интелект и страстни души. Те винаги са в авангарда на модата. Лъвът от втората декада постоянно е изправен пред дилемата: да отприщи ли страстите си или да следва съветите на разума.

Лъвовете от този психотип често трансформират своята сексуална енергия в творчество и се изявяват в изкуството и в театъра. Мъжете се женят късно. Отличителната черта на тази декада е стремежа към успех, но не за облаги, а за слава.

Основната слабост на този характер е прекалено високото самомнение. На Лъва от втората декада, за поддържане на честолюбивите стремежи, се препоръчва гранат – придаващ енергия за достигане на целите. На тези, които не си поставят глобални задачи, се препоръчва кехлибар или златист топаз. 

И двата камъка действат хармонизиращо на характера, изглаждат острите му ъгли.

Трета декада от 13 – 22 август

Са надарени всестранно с богат, но противоречив характер. Съчетават идеализма с честолюбивите стремежи, нежността – с култа към сила, властността с ума. Противоположният пол играе голяма роля в живота на представителите от тази декада.

Отличителна черта на този психотип е, че леко се адаптира във всяка обстановка и умее да използва всяка ситуация в свой интерес. Отрицателната страна на характера им е лекотата, с която си сменят мненията, в зависимост от ситуациите и отношението на околните, а също така и повишената сексуалност, често водеща до повторен брак.

На представителите на тази декада, кроящи далечни бъдещи планове, се препоръчва рубин– укрепващ волята и целеустремеността, способствуващ за бързото възстановяване на силите.

На тези, на които им е по сърце хармонията в живота, ще подхожда  повече изумруда – избавящ от сексуалния императив, изглаждащ емоционалността.

Подходящи са и златистият топаз и хелиолитът – камъни, повишаващи настроението.

Останалите камъни за Лъва:  диамант (Овен), сапфир (Телец), кехлибар (Близнаци), гранат (Овен), златист топаз (Близнаци), изумруд (Телец),  са описани подробно в предишните знаци.

Още интересни статии, които да прочетете:

Най-несъвместимите зодии

Как ще бъдат подредени планетите през 2016-а и какво ни вещаят те?

Планетарни напрежения: защо декември ще бъде опасен?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти