Зимата се завръща от утре: какво време ни очаква тази седмица

Непредсказуемият февруари ни посреща със сняг и студ, но тази вечер вятърът ще утихне.

Последният ден на януари ще ни предложи слънчево и ветровито време почти в цялата страна до ранния следобед. Облачността по-късно ще започне да се увеличава, но в рамките на деня валежи няма да има. Вятърът привечер също ще утихва. Дневни температури ще са между 4 и 9 градуса, съобщават от NOVA.

Над планините вятърът ще е по-силен, по високите части на Стара планина, Рила и Пирин, дори бурен на моменти. Денят ще е слънчев до обяд, едва по-късно следобед облаците ще са повече, но без валежи. Термометрите ще се колебаят между минус 6 градуса по високите върхове до плюс 1 в ниските масиви.

У нас във вторник ще завали сняг - първо в Западна, а по-късно и в Централна България. На изток ще превали дъжд, който с падането на температурите вечерта и в сряда ще се обърне в сняг. Докато вали времето ще остане меко с дневни температури между 0 и 4-5 градуса. Очаквана нова снежна покривка - между 5 и 15 сантиметра, в Стара планина и масивите на Югозапад - до 20-30 сантиметра. И всичко това благодарение на формиращ се нов циклон в Адриатическо море, който ще е отговорен за времето на Балканите вторник и сряда.

В четвъртък облачността ще започне да се разкъсва с възможни слаби валежи от сняг.

Ще е ветровито с усещане за студено време. В петък сутринта температурите ще паднат до минус 8 - минус 10 градуса в районите на запад, където облачността е минимална.В последните дни на първата февруарска седмица предстои затопляне с дневни температури през почивните дни около и над 10 градуса в някои райони.

Повече за времето, което ни предстои, вижте във видеото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти