Жестоката реалност: Да те линчуват, защото носиш къса пола...

Властите в Саудитска Арабия задържаха млада жена от видеозапис, разпространен в социалните мрежи през уикенда.

Кадрите показват как тя се разхожда с къса пола из историческа забележителност, на 200 км северозападно от столицата Рияд.

Младата жена предизвика сензация с пускането в социална мрежа на видеото, в което се вижда как се разхожда с къса пола и къса фланелка, нарушавайки дрескода в консервативното кралство.

"В Саудитска Арабия жените не могат да излизат сами, а документите им се държат от мъжете в семейството", поясни за "Здравей, България" журналистът Оля Ал-Ахмед. Според нея действията на жената са провокация.

Видеото предизвика остри реакции в социалните мрежи. Някои потребители искат линч за жената и призоваха тя да бъде изправена пред правосъдието за незачитане на законите на страната.

В Саудитското кралство представителките на нежния пол трябва да носят дълги широки роби на публично място. Повечето от тях също така покриват косите и лицата си с черни воали, макар че изключения в това отношение се допускат при посещения на известни личности.

Оказа се, че властите са стигнали до жената и са я арестували, за да я разпитат. По време на разпита младата жена е признала, че е била придружавана от мъж, който да я пази, но твърди, че кадрите са били публикувани без нейното знание.

Разбира се, има и хора, които нарекоха постъпката на жената смела и че по този начин е защитила правото представителките на нежния пол да носят каквото искат. Те публикуваха колажи на Мелания и Иванка Тръмп по време на посещения в Саудитска Арабия.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти