Здравей, казвам се Ноември и тъгувам

жена есен уют сутрин закуска
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

Събуждам се с падането на листата, чувам оглушителния им грохот при срещата с асфалта. Красиви жълти, кафяви и червени мечти, ронят се, вятърът ги завихря, политат за миг в безкрая и след това с грация падат върху земята, която изстива все по-бързо.

Ставам и си правя кафе от надеждите, с които съм заспала снощи. Притоплям набързо в съзнанието си вчерашните ни разговори и отпивам на бавни глътки всички погледи, които можеше да си разменим, всички целувки, които можеше да си откраднем и всички чувства, които можеше да си споделим.

Казват, че няма по-голяма болка въображаемото преживяване на нещо, което не е било и най-вероятно никога няма да бъде. А аз те преживявам всеки ден и болиш.

жена есен уют сутрин закуска
Снимка: Thinkstock

Защото ноември е уют, дъх на канела, кори от портокали, първи срамежливи снежинки, дъждовни дни, дивани, филми и сгушване между меки завивки. Ноември е онова време от  годината, което сякаш само прелита край нас, но оставя най-дълбоките следи. Защото ноември не е време да бъдем сами.

През ноември самотата почти може да се усети под дланите ни. Може да плъзнем пръсти по нея, така както го правим по пианото, да усетим скърцащия ѝ звук и да настръхнем от студената ѝ мелодия.

А какво може да направи нечие присъствие за нас през този тъжен ноември? Господи, то може да ни спаси от неща, за които не сме подозирали, че ни грозят.

жена есен уют сутрин закуска
Снимка: Thinkstock

Толкова е красиво, когато има на кой да направиш чаша чай и палачинки. Когато има кой да завиеш през нощта и да целунеш по челото. Когато има кой да гледа с теб отново и отново любимите ти филми в онези дъждовни вечер, в които улиците са съвсем пусти.

Един човек не е много, но е повече от достатъчен, за да направи дома ти топъл, а ноември да се усеща като май.

Здравей, казвам се Ноември и тъгувам. Ще дойдеш ли гледаме как листата падат заедно?

Хороскопът за НОЕМВРИ

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти