Задължителните места за почистване у дома

Задължителните места за почистване у дома
Снимка: iStock/Getty Images

Според редица изследвания има пространства в дома ни, които трябва да бъдат хигиенизирани всекидневно заради високата численост на микроби, а ето и кои са тези места.

Снимка: iStock/Getty Images

Кухненската мивка и хладилника
Различни научни данни доказват, че между 250 000 и 300 000 хиляди бактерии населяват 1 кв.см площ от мивката в кухнята, затова е желателно да я почистваме с препарат няколко пъти седмично. Същото се отнася и за хладилника (особено дръжките и рафтовете му), които се нуждаят от постоянно дезинфекциране с гъба, напоена с топла вода.

Банята

Снимка: iStock/Getty Images

Запътвайки се към банята, няма как да подминем кранчетата на чешмата и душа и отново мивката. Ако имате време и сили, ги почиствайте всеки ден с препарат или поне през ден. Експертите съветват да използваме кухненско хартиено руло, за да избърсваме ръцете си след миене, ако сме заразно болни, защото болестотворните микроорганизми могат трайно да се заселят върху хавлиената ни кърпа.

Играчките
Дацата постоянно ги завират в устата си, така че редовното им изпиране и хигиенизиране са задължително условие, за да препречим пътя на бацилното нашествие.

Технологични джаджи
Клавиатурата на компютъра е едно от най-замърсените места в дома. Същото се отнася за дистанционното управление и мобилния телефон. Най-добре ползвайте мокри кърпички с дезинфектант за всекидневното почистване на изброените повърхности.

Снимка: iStock/Getty Images

Контакти за осветление и дръжките на вратите
Тези малки пространства, гъмжащи от голям брой бактерии, са докосвани от доста хора, затова ги хигиенизирайте старателно и колкото се може по-често.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти