Пролетно почистване на организма

Пролетно почистване на организма
Снимка: netinfo

Пролетта е време да пренаредим гардероба си, да приберем зимните дрехи, да направим основно почистване на дома и да измием хубаво всички прозорци в къщата.

Забравяме, обаче, за тялото си, което сме тормозили цяла зима с тежки храни и определено е свикнало вечер след работа да се излежава на дивана.

Организмът също има нужда от "основно почистване“, не игнорирайте този факт. Предлагаме ви няколко метода за детоксикация на тялото чрез храна.

Плодовете и зеленчуците в свеж вид трябва да присъстват ежедневно в менюто ви. Хранителните вещества, които те ви осигуряват, са от особено важна роля за здравето на цялото тяло, както и за доброто настроение. Освен това те ще стимулират процесите на естествена детоксикация в организма ви. Забравете за пържената и мазна храна, наблягайте на салатите, лишени от тежки сосове, а десертът нека бъде любим ваш плод.

Освен с какво се храните, от огромно значение е и какво пиете. Водата от изключително значение за здравословното състояние на организма. Забравете за газираните напитки и купешките плодови сокове, в които има повече захар и оцветители, отколкото натурален продукт. Експериментирайте с различни комбинации от плодове и зеленчуци, важното е да пиете редовно прясно изстискан сок.

Няма как да се чувствате добре в тялото си, ако сте ограничили всякаква физическа активност до минимум. Използвайте топлото време и се раздвижете – джогинг, дълга разходка с приятели, планински поход или каквото ви е на сърце. Физическата активност ще стимулира кръвоносната, храносмилателната и лимфната система, освен това ще ви помогне да се чувствате много по-добре в кожата си. Не се лишавайте от това.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти