Задава се нова хладна вълна, кога ще се върне августовската жега?

времето
Снимка: iStock

През следващото денонощие през България ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, по-често значителна през нощта срещу четвъртък над западните, а през деня и над останалите райони от страната.

На много места от запад на изток ще превали, в планинските райони валежите ще са временно интензивни и ще има условия и за гръмотевична дейност.  Ще духа умерен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлуе хладен въздух. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 25 и 30 градуса.

времето
Снимка: iStock


Жълт код за силен вятър е обявен в 8 области - София-област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Пазарджик и Пловдив.

Преди обяд по Черноморието ще е предимно слънчево, но след пладне от запад облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, слаб до умерен. Максималните температури ще са между 26 и 30 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 25 - 27 градуса.

В планините облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

времето
Снимка: iStock

В петък с умерен, в Дунавската равнина и временно силен северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър ще продължи да прониква хладен въздух. Максимални температури между 27 и 32 градуса. На отделни места, главно в Източна и Южна България ще превали и прегърми. 

В Рило-Родопската област са възможни и по-интензивни локални явления и градушки. 

В събота ще преобладава слънчево време. Над източните, след обяд и над планинските райони, ще се развие купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще започне повишение на температурите.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти