Да си вземем или да не си вземем домашен любимец

Двама се справят по-добре от един с повечето неща в живота
Снимка: Георги Димитров

Християн Немски

Независимо дали ще си вземете котка, куче, заек или друг представител от животински вид трябва да сте наясно, че отговорностите ще са налице и вие като техни стопани ще трябва да ги поемете в една или друга степен.

Няма време
Един от основните въпроси, които трябва да си зададете в тази ситуация е имате ли достатъчно свободно време като двойка, което може да отделите за домашния си любимец. Знайте, че ако ще си взимате куче, грижите за него особено, докато още е бебе не са никак малко, а вариантът да го оставяте само по цял ден въобще не е удачен.

Така че, ако и двамата сте прекалено заети с работа, си помислете предварително кой ще става рано, за да разхожда кучето или все още не сте на етап да жертвате един час от съня си всеки ден в името на някой друг. Ако е така, се ориентирайте към друг тип животинка.

За всеки поравно
След като сте двама души вкъщи, отговорностите ще трябва да се разделят по братски. Разпределете си задълженията с отглеждането още в началото, за да няма конфронтации, от които ще страдате и вие, и самото животно. Преценете според мястото, на което живеете дали има достатъчно пространство наблизо, където да развеждате четириногия си приятел и му създайте навици, които все пак да са балансирани с вашия график.

Помислете и за съседите в случаите, когато разхождате вашия симпатяга прекалено късно, за да не създавате излишни главоболия и на тях, отваряйки врати на асансьори и препускайки по стълбите с мощен лай в 12 часа през нощта.

Е, ако стъпвате на пръсти и кучето ви е тихо като перце, то тогава пропуснете предишния параграф.

Завръщане в бъдещето
Дано този сценарий да не проработи в скоро време между вас, но ако стане така, че стигнете до раздяла си помислете при кого ще остане кучето, защото борбата по този казус може да стане ожесточена. Вариантът е, ако вие сте човекът, който ще вземе кучето със себе си, е да осигурявате чест достъп на бившата си половинка до него или пък да стои няколко дни при вас и няколко денонощия при човека, с когото вече не делите един покрив.

Тук идеален сюжет няма, но все пак някой от двамата ще трябва да направи компромис спрямо другия.

Двойна радост
След като минахме през раздялата идва забавният момент за всички партньори, които в крайна сметка остават заедно и отглеждат своето куче с любов и удоволствие. А какво по-хубаво от това да се разходите след работа или уикенда в компанията на вашия любимец и мъжът пленил съзнанието ви.

Старайте се да прекарвате повече време с домашните си любимци и ще видите как с лекота и смях отнемат от негативното ви настроение.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти