За каква почивка мечтаят всички?

Плаж в гръцкия курорт Агиос Никитас
Снимка: Getty/Guliver

Кой ли не си мечтае за две седмици отпуска, прекарани край морето? От всички възможни места за почивка, хората винаги предпочитат варианта за отпуска на морския бряг.

Учени са опитали да разберат защо това е така и са анкетирали 2750 човека на възраст от 8 до 80 години. Оказало се, че почти всички, независимо от възрастта, предпочитат да прекарват повече време на плажа, отколкото където и да било другаде.

Именно звукът на вълните и соленият мирис на море навяват в главите ни положителни мисли и ни карат да се чувстваме щастливи.

Това обяснява и д-р Матю Уайт от Европейския център за околната среда и човешкото здраве. Той твърди, че в съзнанието на човека почивка край морето означава нещо наистина хубаво, към което да се стреми през цялата година.

Друг фактор е, че рекламните и туристическите агенции винаги представят морските почивки по невероятно привлекателен и изкушаващ начин.

В това обаче няма нищо лошо, тъй като позитивните мисли и чувството за щастие само ни помагат да бъдем по-здрави и по-малко стресирани.

А вашето мнение какво е? Мечтаете ли и вие за слънце, пясък и море и къде възнамерявате да прекарате лятната си отпуска?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти