За дома: Как да включим букви и надписи в интериора

За дома: Как да включим букви и надписи в интериора
Снимка: Decoist

Ако търсите оригинални идеи да разнообразите декора на дома си, ето няколко интересни решения, които включват закачливи букви и надписи под формата на декоративни елементи и дори мебели.

Те ще придадат характер на дома ви и ще създадат приятно настроение, съветва онлайн списанието за интериорен дизайн и декорация на дома GranDecor.bg.

Надписи за стена

Макар и не съвсем нова, тази тенденция за декорация е все още голям хит.

Измежду всички идеи за дома, стикерите са най-често употребявани, лесни за поставяне и на поносими цени.

Изберете стикер за стена с любими емблематични фрази, цитати или просто отделни инициали по ваш вкус.

Все пак, когато поставяте надпис на стената, добре е да го съобразите с конкретното помещение. 

Например, в кухнята бихте могли да сложите надпис, “Бон Апети“, а в спалнята „Сладки сънища“.

Букви

Цялата азбука идва на помощ в избора ви на декоративни елементи под формата на буквички. Изработени от дърво или метал, те са очарователен декор за дома и са подходящи за всяко помещение. Можете да ги поставите както на стената, така и върху секцията в хола, на етажерка в спалнята или на друго удобно място. Съветваме ви да съобразите избраните букви с цветовата гама, стила и цялостната визия на помещението. Персонализирайте работния си кът у дома или детската стая, изпишете своите инициали или имената на децата. Вариантите са безброй, остава само да изберете подходящите за вас думи.

Мебели

Букви и надписи могат да бъдат включени в цялостния дизайн на интериора и под формата на оригинални мебели. Те са ефектна декорация с практична насоченост. Шкафчета, етажерки или интериорни разделители - дизайнерите развихрят въображението си, а ние нямаме търпение да ви покажем няколко примера за вдъхновение.

Огледала

Ако останалите идеи ви се струват твърде традиционни, непременно трябва да видите предложенията за огледални букви и надписи. Тези оригинални елементи допълват декорацията на интериора, като предвид функцията си, са най-подходящи за спалнята, банята или антрето.

Черна дъска

Излязла от класната стая, черната дъска днес има завидна популярност като оригинален интериорен елемент.

Срещаме я все по-често като част от визията на барове и заведения, но когато стане част от интериора на дома, тя се превръща в интересен декоративен акцент и удобно поле за изява. В която и стая да я позиционирате, тя безспорно ще е любима на вашите деца, които ще могат да рисуват върху нея с цветни тебешири, вместо върху някоя свежо бяла стена. 

Да направите цялата стена или част от нея като черна дъска не е никак трудно. В магазините за хоби материали или в тези, специализирани за продажба на бои, бихте могли да закупите специален тип боя на акрилна основа, която е подходяща за подобен вид проект.

Освежете интериора на дома и изразете себе си като използвате декоративни букви и надписи.

Прочетете още:

Детска стая мечта

Кухнята - сърцето на дома

За дома с любов

Да обзаведем малък апартамент

Украсете дома със... сватбената си рокля

Уют по скандинавски

Редизайн на дома: Модерен поглед

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти