Успешното интервю за работа включва и уместна визия

За да ви назначат на работа
Снимка: netinfo

Несъмнено интелектът и професионалните ви уменията трябва да са тези основни качества, които да впечатлят бъдещия ви работодател, за да ви вземе на работа. Но без те да са подплатени с подходяща опаковка (в случая вашия изряден външен вид) везните доста по-трудно ще се наклонят във ваша полза.

Така например в Китай съществува компания, която държи наеманите от нея работници да имат красиви уши. Според отделът, занимаващ се с човешките ресурси във въпросната фирма, това изискване нямало да доведе до негативни нагласи спрямо клиентите, с които компанията работи.

В Ню Йорк и Лос Анджелис пък редица салони за красота предлагат пакет от козметични и разкрасителни процедури за хора, на които им предстои интервю за работа срещу сумата от 95 долара.

Ако тези средства не са ви по джоба, можете да се погрижите за външността си и вкъщи.

* Оставете сините сенки за очи за дансинга, но не ги използвайте, щом ще се явявате на интервю за дадена длъжност. Прекалено силният и разсейващ грим никак не е подходящ за такъв тип срещи, затова заложете на по-меките и неутрални тонове.

* Бъдете внимателни и по отношение на косата си. Най-важното условие е да бъде чиста и добре подредена или вързана, но на ниска опашка, а не на кок. Никакви развяни, несресани и чорлави коси не се приемат в случая.

* Стигаме и до ръцете. Максимата на ноктите тук е: "Нито много дълги, нито в прекалено ярки цветове". Черният лак може да е сред любимите ви, но не бива да краси маникюра ви, ако ще се явявате на работно интервю. По-скъсени, добре оформени и почистени нокти в светли или телесни тонове са най-удачният избор. Да не забравите и крема за ръце, ако сте с по-суха кожа в тази зона.

* Избягвайте по-агресивното почистване на кожата си, за да не се зачервите като репичка и да създадете нелицеприятно чувство у интервюиращият ви. Ако имате проблемни области на лицето, ги третирайте по-отрано или хубаво ги замаскирайте с фон дьо тен. За дамите със суха кожа - качествената хидратация е задължителна, а тези с по-мазна - нека я матират с подходящи продукти.

* Всеки иска да ухае приятно, но силната концентрация на благовонни аромати много често дразни обонянието на околните. Освен това доста хора са алергични към определени миризми, така че се пръснете с любимия ви парфюм, а не се поливайте с него.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти