За да опознаеш човека до себе си, пътувай с него

Наталия Кобилкина
Снимка: Личен архив

Наталия Кобилкина

Един от най-добрите начини да разбереш какъв си ти и какъв е човекът до теб, това е пътуването. Когато човек е на пътешествие, той се намира извън своята обикновена среда и може да покаже истинското си аз. Пътуването често предполага неочакваните неща. Нещо, което е ново.

Освен това, в пътуване ние оставаме сами със себе си и мислите си. Всички неща, които обикновено крием "под килима" зад работа, битовизми, деца и т.н., излизат на повърхността.

Хора, които са създадени един за друг, след пътуване стават още по-близки. Хора, които и без това нямат истинската връзка, след това често се разделят.

Пътят разпределя всичко на своето правилно място.

Какво е важно да знаем, когато тръгваме за пътуване:

• Да изясните граници и правила - заедно ли ще спите, кой ще поема разходи, имате ли особени предпочитания за храна, време за лягане, начин на забавление.

• Да поговорите за своите очаквания един към друг - какво искате да дадете и какво очаквате да получите.

• Да направите план за пътуването - би било добре да проучим къде отиваме и заедно да измислим маршрут. Докато го правим, ще стане ясно кой какви преживявания търси.

• Ако нещо не ти харесва – изкажи го ясно още преди пътуването. Ако усещаш, че нещо във взаимоотношенията ви ти тежи и го премълчаваш, това колебание категорично ще се изостри, докато сте на почивка.

• Остави малко празно пространство за чудеса. Не прави стриктни графици – хубаво e да има време и за някакви спонтанни неща и авантюри.

• Пътувай само с хора, с които наистина се чувстваш комфортно и можеш да издържиш няколко дни заедно с тях.

• И още едно много важно нещо, което е добре да обсъдите, преди да тръгнете - сложете като условие, че ако някой от двама ви се измори от другия, има право на лично пространство. Което означава, че аз мога да отида сама на разходка или да си остана сама, без другият да се сърди или да се чувства отхвърлен или засегнат. Това правило е важно да бъде обособено.

От моята дългогодишна практика, свързана и с пътувания, знам, че колкото и да обичаш човека до себе си, когато сте 24 часа заедно нон-стоп, идва момент, в който просто имаш нужда да се усамотиш и да събереш своята енергия и своите мисли.

• По време на пътуване, казвай винаги ясно и точно какво точно не ти харесва. Например, ако партньорът ти пие прекалено много, а ти се чувстваш дискомфортно, редно е да му кажеш, че ще бъдеш по-щастлива, ако докато е заедно с теб, ограничи алкохола. Ти, от своя страна, му гарантирай, че ще му направиш хубав масаж по-късно. Схемата на даване на негативна обратна връзка е следната:

♦ Конкретен факт, който не ти харесва.
♦ Как това ви кара да се чувствате.
♦ Какво е желаното поведение от партньора.
♦ Каква полза той ще има, ако го направи.

И виж: в това няма никакво обвинение, ти не му казваш: "Ти си лош!"

Ти му казваш: "Aз страдам от това." И когато няма обвинение, няма да активирате и защитна реакция в него.  И разбира се, ако той ви обича, с удоволствие ще направи това, което е важно за вас.

Мога да кажа честно, че когато се запознах с моя мъж, едно от първите неща, които съм направила, е да го помоля за малко пътуване. И там видях веднага много неща.

Така че, особено за тези, които са в началото на връзката си и се чудят, направете едно малко пътуване заедно и вижте какво ще се случи.

Пътешествието спестява много време и много неща стават ясни още в началото. Как избира хотели, как реагира на промени, дали е открит към опознаване на света, дали е щедър и забавен... Просто наблюдавай внимателно човека и се отдавай на приятните преживявания.

Пожелавам на всички красиви пътувания това лято!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти