Вълшебното правило на 72-та часа, което сбъдва мечтите ни

жена желание
Снимка: iStock

Ако искате да осъществите мечтите и целите си, следвайте правилото на 72-та часа. Трябва да започнете да въплъщавате идеите си не по-късно от 72 часа (или 3 дни), след като са ви хрумнали. Това е оптималният период, в който трябва да направите първата крачка към достигането на дългосрочната цел.

Германският бизнес консултант Бодо Шефер твърди, че ако отложим изпълнението на замислената задача или идея с повече от 72 часа, вероятността тя да остане неизпълнена скача до 85 процента.

Ако веднага пристъпим към осъществяването на замисъла си, ние даваме сигнал на мозъка, че целта е важна за нас. Като правим първите стъпки – дори да са толкова прости като изпращането на няколко имейла или търсенето на информация, ние се програмираме за успех. Отлагането, напротив, подкопава вярата ни в собствените сили и намалява шансовете да реализираме мечтите си в живота.

Според прочутия първи закон на британския историт Сирил Паркинсън „работата запълва времето, което сме й определили”. Тоест, задачата нараства по значение и сложност, колкото повече време отдаваме за реализирането й.

Така ако отделим една седмица за нещо, с което можем да се справим и за два часа, придаваме излишна важност на проекта и подсъзнателно се убеждаваме, че той е твърде труден. Този закон обяснява и магията на крайния срок – конкретните времеви рамки ни карат да работим по-ефективно.

35 правила на живота, които сбъдват мечти и желания

„За изпълнението на всяка задача определете три стъпки, които ще ви приближат към осъществяването й. Съставете последователност от прости, конкретни действия, които трябва да свършите днес, утре (до 23:00 часа) и вдругиден (до 23:00 часа)”, съветва писателят и оратор Тимъти Ферис.

„Когато определите кои ще бъдат трите стъпки, изпълнете три действия от графата „да се направи веднага”. Просто се заемете и ги свършете незабавно. Естествено, това трябва да бъдат прости действия, с които можете да се справите за пет минути максимум. „Утре” означава „Никога”. Каквато и да е задачата, направете първата стъпка веднага!”, съветва експертът. 

10 думи, които ще ви помогнат да привлечете късмета

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти