Вълнуващата автобиография „Марая Кери: Смисълът“ излиза у нас за празниците

Марая Кери Смисълът книга
Снимка: AMG Publishing

Декември е време за Марая Кери, но тази година не само слушаме коледните ѝ песни, но и можем да четем на български мемоарите на звездата. Автобиографията „Марая Кери: Смисълът“ идва у нас от издателство AMG Publishing тъкмо навреме за празниците.

Книгата, написана съвместно с авторката Микаела Анджела Дейвис, излезе на англоезичния пазар през миналата година, когато Кери отпразнува и три десетилетия на сцена. Мемоарите се наредиха на 1-во място в класацията за бестселъри на The New York Times по-малко от месец след премиерата си, която се състоя в края на септември. На радостната новина Марая Кери отговори с думите: „Аз съм зашеметена, смирена и толкова благодарна. Създаването на тези мемоари почти погълна живота ми през последните три години.“

Марая Кери Смисълът книга
Снимка: AMG Publishing

Изпълнителката с неповторим глас, покриващ пет октави, признава, че автобиографията е освобождаващ начин да представи житейската си история такава, каквато е в действителност. „Невъзможно е да изговориш сложността и дълбочината на изживяното в която и да е статия от списаие или десетминутно телевизионно интервю“, споделя тя.

Откровенията от страниците на автобиографията обхващат неспокойното детство на изпълнителката, проблемите в брака ѝ с продуцента Томи Мотола, както и тъмната страна на славата. В „Марая Кери: Смисълът“ можем да открием и малко познати мисли и истории, които стоят зад песните на Кери.

У нас „Смисълът“ излиза с оригиналната си корица и в превод на Бистра Георгиева. Един от първите читатели на автобиографията у нас бе музикалната звезда и продуцент Мария Илиева, която сподели в отзив за книгата: „Марая Кери: Смисълът“ е разтърсваща изповед, наситена с болка и страдание, но преди всичко това е една вдъхновяваща история за оцеляването и смелостта, за целебната сила на музиката и спасението, което тя носи. Марая Кери е моят Феникс – единствена, недостижима, вечна.“

Марая Кери започва кариерата си през 90-те години, превръщайки се в многократно награждавана световна звезда - певица, автор на песни, продуцент, актриса, но и майка, дъщеря, сестра, чиято житейска история най-после успяваме да получим без филтри в „Марая Кери: Смисълът“.

„Тази книга съдържа спомените ми, неуспехите ми, страданията ми, оцеляването ми и моите песни. Без филтри. Върнах се обратно в детството си и дадох глас на изплашеното малко момиченце вътре в мен. Дадох думата на онази изоставена и амбициозна девойка. Предадената, но триумфираща жена, която съм днес, разказва нейната история.

Беше ми невероятно трудно, изцеляващо и смиряващо да напиша тези мемоари. Искрено се надявам, че ще придобиете ново разбиране не само за мен, но и за силата на човешкия дух.“

С обич,

Марая

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти