Време за четене: „Вълнуващата история на Меган и Хари“ разплита най-големия скандал в кралското семейство през новия век

книга Издателство Кръг
Снимка: PR архив Издателство Кръг

Двайсет и пет години след трагичната кончина на принцеса Даяна – 31 август, на български излиза биографична книга, посветена на живота на малкия ѝ син, принц Хари, и неговата избраница в живота Меган Маркъл. „Вълнуващата история на Меган и Хари“ е написана от лейди Колин Кембъл, която родните читатели вече познават от бестселъра „Истинската Даяна“.

В новата си книга кралската биографка търси отговор на въпросите кои са Меган и Хари и какво ги е превърнало в двойката, която виждаме днес. Изданието четем на български от „Кръг“ и в превода на Надя Баева. Бляскавата корица е дело на Наталия Чайкина.

„Вълнуващата история на Меган и Хари“ предлага на читателите да надникнат отблизо в света на младата двойка, която преди две години неочаквано избра да напусне кралското семейство. Източници от Двореца дават на авторката, лейди Колин Кембъл, безценни късчета от историята, които тя разказва в новия си биографичен труд.

Любопитното четиво разкрива какво в детството на Меган и Хари предопределя изборите и решенията им днес? И кои са събитията, оформили поведението им след пищната им сватба на 19 май 2018 г.? Книгата дава отговори и на въпроси относно произхода на Маркъл и отношенията в собственото й семейство. Представени са и различни гледни точки към медийно известни скандали около херцогинята на Съсекс като избора й на сватбена рокля, отношението й към персонала в Двореца и прегрешенията ѝ спрямо Короната.

Друго основно предимство на текста е, че обръща внимание на културните различния между САЩ и Великобритания, които обуславят и неприспособимостта на Меган към живота в кралското семейство.

Сватбата на Меган и Хари в снимки

Лейди Колин Кембъл посвещава „Вълнуващата история на Меган и Хари“ на младата двойка, но като познавач на кралската фамилия не пропуска да направи и паралели с други нейни членове. Крал Едуард VIII (чичото на кралица Елизабет II) управлява Великобритания по-малко от година, преди през 1936-а да се откаже от престола и да се ожени за своята любима – разведената американка Уолис Симпсън.

Уолис Симпсън - жената, която преобръща света през XX век

Изданието ни потапя и в сложните отношения между Даяна и Чарлз, които са пълна противоположност на тези на Меган и Хари. Завинаги белязан от тях, четвърт век след трагичното загуба на майка си принц Хари говори публично по темата: „Искам това да бъде ден, в който да споделя духа на майка ми с моето семейство, с децата ми, които бих искал да можеха да я срещнат“.

„Вълнуващата история на Меган и Хари“ е най-новата биография в каталога на „Кръг“, след като в него вече присъстват животоописанията на принцеса Даяна, Ана Уинтор, Мохамед Али, Пеле, Уди Алън, Володимир Зеленски и др.

Лейди Колин Кембъл (1949) е изтъкната фигура във висшите европейски среди. Авторка е на 8 книги за британското кралско семейство, включително на 2 биографии на принцеса Даяна, превърнали се в бестселъри. Втората – „Истинската Даяна“ („Кръг“) авторката пише след смъртта на принцесата и я допълва с множество подробности и разкрития на фактите около трагичното събитие. В нея лейди Кембъл за първи път назовава своите кралски източници.

Животът на принцеса Даяна в снимки

Самата Кембъл споделя родствена и брачна връзка с кралското семейство. Като специалист по темата често е канена в медиите, включително и в България, за да дискутира британския дворцов и аристократичен живот. „Вълнуващата история на Меган и Хари“ е най-новата ѝ книга, посветена на принц Хари и Меган Маркъл и разривът, който настъпва след оттеглянето им от кралското семейство.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти