„Истинската Даяна“: най-подробната и откровена биография на лейди Ди излезе у нас

Истинската Даяна книга
Снимка: Издателство Кръг

На 31 август преди 24 години светът изгуби своята любима принцеса – символ на свободата да се опълчиш срещу статуквото и да бъдеш себе си въпреки високата цена, която трябва да платиш.

Навръх тази годишнина издателство „Кръг“ публикува най-подробната и откровена биография на принцеса Даяна, написана от лейди Колин Кембъл – приближена на кралското семейство и лична позната на лейди Ди. „Истинската Даяна“ разкрива цялата истина за живота и смъртта на най-известната кралска особа в историята на Великобритания. Преводът е поверен в ръцете на Надя Баева, а оформлението на корицата е дело на Биляна Славкова от Kontur Creative.

Истинската Даяна книга
Снимка: Издателство Кръг

Обикновено момиче се омъжва за принца на мечтите си – когато Даяна Спенсър сключва брак с престолонаследника принц Чарлз, съдбата ѝ изглежда като приказка. Но зад привидното щастие се крие разтърсваща лична история, която „Истинската Даяна“ разбулва в детайли.

Лейди Кембъл разкрива подробности за сложните взаимоотношения между Чарлз и Даяна, вманиачеността на принцесата към любовницата на съпруга ѝ Камила Паркър-Боулс, опитите ѝ за самоубийство, булимията, любовниците и нейната загадъчна смърт. Истината за всичко това е разобличена чрез десетки интервюта с приближени на Даяна, обитатели на Бъкингам, служители на принцесата, но и множество беседи със самата лейди Ди.

„Когато срещнах Даяна в дома на общ приятел през 1990 година, бях изуменa от поведението ѝ... тя беше пълна противоположност на предпазливостта. Захвърляйки всякакви резерви на вятъра, тя поиска да напиша истината за нейния живот, „защото имам чувството, че цялата приказка смазва всичко, което е останало от истинското ми аз... “.

Всички начини, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол

Авторката обръща внимание на сложното емоционално състояние на принцеса Даяна в различните периоди от живота ѝ. Крехкостта на ранимата ѝ душа, но и твърдостта, с която отстоява убежденията си. Отношението ѝ към кралското семейство, придворните, медиите, децата ѝ. Била ли е девствена Даяна преди сватбата? Как се е отнасяло кралското семейство към нея? Чий син е принц Хари? Била ли е убита? На страниците на „Истинската Даяна“ лейди Кембъл осветлява мистериите и медийните манипулации около най-скандалните моменти от историята на младата принцеса, останала завинаги на 36.

Двайсет и четири години след трагичния инцидент, отнел живота на най-обичаната кралска особа, нейната биография продължава да бъде обект на интерес от милиони почитатели по цял свят. А нелепата ѝ кончина все още е забулена в тайни и конспиративни теории. Убита ли е Даяна? Кой би поискал смъртта ѝ? Или всичко е в следствие на случайни обстоятелства? В „Истинската Даяна“ лейди Кембъл открехва завесата около мистериозната и ненавременна загуба на принцесата.

Лейди Колин Кембъл (1949) е изтъкната фигура във висшите европейски среди. Авторка е на осем книги за британското кралско семейство, включително две биографии на принцеса Даяна, превърнали се в бестселъри. Втората – „Истинската Даяна“ авторката пише след смъртта на принцесата и я допълва с множество подробности, които са били спестени в „Насаме с Даяна“, както и сериозен анализ и разкрития на фактите около смъртта на уелската принцеса. В нея лейди Кембъл за първи път назовава своите кралски източници.

Самата тя споделя родствена и брачна връзка с кралското семейство. Като специалист по темата често е канена в медиите, включително и в България, за да дискутира британския дворцов и аристократичен живот. Последната ѝ книга е посветена на историята на принц Хари и Меган Маркъл и разривът, настъпил след оттеглянето им от кралското семейство.

„Изненадващи нови разкрития от жената, която е написала две биографии за принцеса Даяна – изумително.“ - Хелоу

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти