Време за четене: „Съкровището от Константинопол“

Време за четене: „Съкровището от Константинопол“
Снимка: netinfo

Безценно съкровище, древно пророчество, исторически загадки и едно смело момче попадат във фокуса на новия роман „Съкровището от Константинопол“ на Том Егеланд, един от най-популярните скандинавски писатели в света.

14-годишният Роберт, герой на книгата, се присъединява към майка си, която участва в археологически разкопки в Норвегия. Мълвата за изключителна нова находка се разпространява бързо.

Докато майка му открива гроб на викингски вожд, Роберт попада на непозната руна и решава сам да проведе свое проучване.

Но момчето започва да сънува странни неща. В сънищата си той се превъплъщава в младия викинг Улв, син на княз Ньол, който иска да похити съкровището на Константинопол.

Улв пази тайната на това съкровище, а то ще бъде открито само ако Роберт дешифрира кода от древни руни. В надпревара с изтичащото време момчето трябва да го намери, преди то да е попаднало в неподходящи ръце...

В книгата смелото момче има и помощник – симпатичната негова връстничка Анита. И докато двамата са на път да открият необикновено съкровище, неочаквано се влюбват един в друг.

Книгата предлага увлекателно приключение. Егеланд забърква интрига в специфичния си стил – и светът е на ръба на унищожение, и древните загадки имат още какво да разкрият.

Стилът е такъв, че романът се чете с еднакво удоволствие от малки и големи, предлагайки шеметно действие. Историята се развива успоредно в наши дни и преди десет века.

Стилът на Том Егеланд ни кара да затаим дъх, докато чакаме Роберт да разбие викингските кодове, да научи повече за Свещения Граал и да... целуне за първи път Анита. Това е и роман за историята и археологията, и проникновение за най-големите загадки на живота и смъртта.

За автора:

Писателят нашумя в световен мащаб със своите истории за древността. Най-големият му хит е „Краят на кръга”, който изпреварва с няколко години „Шифърът на Леонардо” на Дан Браун, а сюжетът е същият. Не закъсняват и обвиненията към Дан Браун в плагиатство, раздухани от световните медии.

Самият Том Егеланд не предприема съдебни действия, а насочва вниманието си към писането на следващите си книги, разбулващи нови исторически и библейски загадки. Така се появяват и издадените на български „Тринадесетият апостол“, „Заветът на Нострадамус“, „Евангелието на Луцифер“, „Пазителите на завета“, „Нощта на вълците“ и „Лъжите на бащите“.

Прочутият норвежки писател е преведен досега на 23 езика и си е спечелил милиони почитатели по света

Още ревюта на някои от най-увлекателните книги може да откриете ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти