Време за четене: "След теб"

Време за четене: "След теб"
Снимка: netinfo

Преведен на 38 езика и продал над 5 милиона екземпляра, романът „Аз преди теб“ се превърна в истинска световна сензация и продължава да е на върха на класациите за бестселъри четири години след появата си.

Медиите на Острова обявиха Джоджо Мойс за „най-добрата съвременна британска авторка“. Сред почитателите на романите й са супермоделът Синди Крауфорд, актрисата Рийз Уидърспун и телевизионната водеща Опра Уинфри.

Филмовата версия на „Аз преди теб“ се очаква по големите екрани в България на 24 юни от „Форум Филм“ . В главните роли са познатата от „Игра на тронове“ Емилия Кларк и Сам Клафлин от „Игрите на глада“.

За автора:

Джоджо Мойс признава, че не е възнамерявала да пише продължение, но работата по сценария на филма и стотиците ежедневни имейли и съобщения във фейсбук и туитър с въпроси какво се е случило с Луиза след това, я карат да промени решението си.

„С огромно удоволствие се срещнах отново с Лу и семейството й, както и с родителите на Уил, и ги изправих пред нови предизвикателства. И този път успяха да ме разсмеят и разплачат. Надявам се, че и читателите ще изпитат същите емоции при повторната си среща с тях“ – сподели Мойс.

Джоджо Мойс е родена в Лондон през 1969 година. Прави успешна журналистическа кариера, но мечтае да стане професионална писателка. Дебютният й роман се радва на положителни отзиви на критиката.

Големият пробив за авторката обаче идва с появата на пазара на деветия й роман – „Аз преди теб“, през януари 2012 година. За кратко книгата се превръща в истинска сензация, оглавява класациите за бестселъри, задържайки се в тях рекордно дълго време – 46 седмици в Германия – и e номинирана за роман на годината.

След успеха на „Аз преди теб“ три от книгите й попадат в класацията за бестелъри на „Ню Йорк Таймс“ едновременно и продава повече екземпляри дори от Ю Несбьо в Норвегия.

Днес Джоджо Мойс живее в къща във викториански стил в Есекс със съпруга си, трите им деца и многобройните им домашни любимци.

За „След теб“:

За известно време ще се чувстваш неудобно в новия си свят. Живей смело. Приемай предизвикателствата. Не се примирявай. Просто живей добре. Просто живей.

Осемнадесет месеца след смъртта на Уил, Луиза се опитва да построи живота си наново. Да се справи с мъката, безсънието, внезапните изблици на гняв и безкрайния вътрешен диалог с човек, който вече не съществува.

Подтиквана от желанията, които Уил пробужда в нея, тя заминава за Париж. Но там се чувства самотна и объркана, намира утеха единствено в спомените.

Връща се в Лондон и започва работа в бар на летището. Излитащите и кацащите самолети обаче непрекъснато й напомнят, че хората се движат и живеят, докато тя стои на едно място. И разочарова Уил, пропилявайки времето и възможностите си.

Луиза претърпява инцидент и се връща в дома на родителите си в Стортфолд, където се чувства обичана и защитена. Въпреки света, който Уил й разкрива, тя отново е на изходна позиция. По настояване на баща си посещава сбирки, които помогат на хората да се освободят от скръбта. Но точно когато си мисли, че е готова да продължи напред, на вратата й се появява непозната, която променя всичко.

Някога Лу обещава на Уил да живее смело и да приема предизвикателствата. За да изпълни обещанието си сега, тя трябва да се научи да живее и обича без него...

Още ревюта на някои от най-увлекателните книги може да откриете ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти