Време за четене: романът, вдъхновил трогателния сериал на Netflix „Прислужница“, вече на български

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес

Финалист на наградите Goodreads в категория „Мемоари“, една от най-значимите книги за 2019 г.според Amazon, New York Times и Washington Post и препоръка от читателския списък на президента Барак Обама. „Прислужница“от Стефани Ленд е трогателна история за живота на бедните в страната с неограничени възможности. Изповед на една майка, която чисти домовете на богатите, докато се бори да осигури храна и подслон за собственото си дете.

„Прислужница“ разказва личната история на Стефани Ленд, но всъщност дава глас на работещите бедни. Емоционален и въздействащ разказ за това колко малко струва работната ръка и колко много тежи човешкото достойнство.

Стефани Ленд започва своята безкомпромисна и отрезвяваща история от момента, в който животът ѝ излиза от релси - без образование и без пари, тя се оказва в позицията на самотна майка без перспективи и шансове за реализация. Разчитайки единствено на собствените си сили, Стефани се учи да оцелява и да се адаптира към ситуацията. В името на детето си многократно измества границите на своите възможности и работи неуморно, за да му осигури стабилност.

От негостоприемната и безнадеждна обстановка на приюта, в който дъщеря ѝ прави първите си стъпки, до огромните къщи на богатите, чиито стаи Стефани трябва да чисти и подрежда, тя попада на различни хора и разчита техните истории сред натрупаните вещи и торби с боклук. С внасянето на ред в чуждите домове тя постепенно успява да подреди и собствения си живот и най-после да се оттласне от дъното. Но страхът, че нещо може да се обърка и да я завлече обратно надолу, е призрак, който винаги я преследва. И едновременно с това - нейният най-голям стимул да не спира да се бори.

„Прислужница“е вдъхновяващ разказ, който спечели симпатиите на стотици хиляди читатели и привлече вниманието на филмовата индустрия. Едноименният сериал по Netflix получи три номинации за телевизионната награда „Еми“, включително в категория „Най-добра актриса в лимитиран сериал“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти