Време за четене: "Работилничка за спомени"

Време за четене: "Работилничка за спомени"
Снимка: netinfo

„Работилничка за спомени“ е първият роман на авторката Ан Иду-Тиве, който излиза на български език. От 1 март читателите ще могат да се насладят на тази ободряваща и нежна история, която като топъл пролетен вятър ще отвее меланхолията на зимата.

Роман нежност, който връща усмивката в живота. От всяко изречение лъха топлота, сърдечност и добронамереност. Дори трудните моменти носят усещането за спокойствие и приемане, което идва с мъдростта на годините. История за любовта, която няма възраст.

Алис от три години живее сама в къщата на покойната си баба в Северна Франция, но я издържат родителите й. Независимо че е завършила Сорбоната, тя не успява да получи очакваната реализация в сферата на академичните социологически изследвания.

Почти на трийсет е, без работа, без приятели, останал й е само споменът за неслучила се любов. В желанието си да бъде самостоятелна, Алис решава да организира работилнички по писане в два дома за стари хора, още повече че дисертацията й е свързана с такива домове.

И това променя живота ѝ. Изобщо не е очаквала, че работата ще е така интересна и че ще прочете толкова разнообразни и интригуващи истории. Уравновесената Сузан, поетът Пиер, безупречният Жорж, свенливата Мари, мър­мораната Жермен й разкриват свят, далечен и непознат. Разказват лични спомени за Съпротивата, за дълги пътешествия, трогателни истории за семействата и приятелите си и дори я изненадват с поезия. Искрени и спонтанни, те й споделят за неосъществена любов, за любов, която не се забравя…

Най-после нещо се случва в живота на Алис. Щастлива от успеха на работилничките, тя започва да води часове по творчество и в начално училище. За нея, за старците и за малчуганите работилничките се превръщат в буря от емоции. Създават се топли отношения и нови приятелства; истории от миналото, нежни или болезнени, се настаняват в настоящето и изграждат бъдещето… Дори Алис разкрива своите сърдечни терзания. „Добрите й старчета“ създават проект „Алис“, в който включват и децата. Бандата съзаклятници предприема незабавни енергични действия, за да помогнат на младата жена да намери любовта…

В „Работилничка за спомени“ творчеството и писането сближават, падат бариери, а думите лекуват. Това е сърдечна история за симпатични герои и техните вълнуващи спомени, за топлите и искрени взаимоотношения между поколенията, за неочаквани приятелства.

Снимка: netinfo

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти", в който ще откриете интересни промоционални книги, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти