Време за четене: нова доза романтика от „Бриджъртън“ идва с „Предложение от джънтълмен“

Предложение от джентълмен книга
Снимка: Издателство Ибис

Ще приеме ли тя неговото предложение, преди часовникът да удари полунощ?

След „Херцогът и аз“ и „Виконтът, който ме обикна“ сърдечните вълнения във фамилията Бриджъртън продължават с третата книга от поредицата. От 14 февруари в българските книжарници можем да открием „Предложение от джънтълмен“ на Джулия Куин с логото на издателство „Ибис“.

Софи Бекет е незаконната дъщеря на граф Пенуд. Тя живее в дома му като негова повереница и съществуването ѝ е поносимо до деня, в който баща ѝ се жени. Новата господарка незабавно я намразва и когато графът умира, тя превръща Софи в прислужница. Дните на младото момиче са изпълнени с робски труд, но една великолепна нощ променя съдбата ѝ.

Софи никога не си е представяла, че ще успее да се промъкне на прочутия маскен бал, организиран от лейди Бриджъртън, нито че ще срещне там своя „принц“! И докато се носи във вихрен танц в обятията на очарователния Бенедикт Бриджъртън, тя се чувства като принцеса. Но уви, когато часовникът удари полунощ, магията трябва да приключи...

Две години са изминали от онази вълшебна нощ, но Бенедикт Бриджъртън все още не може да прогони от ума си изящната дама, към която е изпитал неустоимо привличане. Но когато пътят му е пресечен от странно позната и красива прислужница, която той спасява от злощастна участ, тя разгаря в сърцето му копнеж, който не е вярвал, че ще изпита отново.

Бенедикт се е заклел да открие мистериозната непозната от бала и да се ожени за нея, но с всеки изминал ден прелестната прислужница Софи завладява сърцето му все повече и повече…

„Изобилие от блестящо остроумие и незабравими герои.“ ­– БУКЛИСТ

Джулия Куин е трикратна носителка на престижната награда „Рита“, присъждана от Romance Writers of America. Преведени на над трийсет езика, нейните книги редовно оглавяват класациите на „Ню Йорк Таймс“. Отличителните им черти са неповторимият хумор и забавните диалози. По романите от поредицата „Бриджъртън“ е заснет едноименния сериал по Netflix, предизвикал сензационен зрителски интерес.

Предложение от джентълмен книга
Снимка: Издателство Ибис

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти