Потопете се в дантели и пикантни клюки с романа „Херцогът и аз“, вдъхновил сензацията на Netflix „Бриджъртън“

Бриджъртън книга
Снимка: Издателство Ибис/iStock

На българския книжен пазар у нас вече е историята, която вдъхнови създаването на сериала „Бриджъртън“ – постигнал рекорд през януари за най-гледан оригинален сериал на Netflix за всички времена.

Прочетете повече тукСериалът “Бриджъртън” - скандалното секси изкушение, от което Джейн Остин би се изчервила

„Херцогът и аз“ от Джулия Куин (издателство „Ибис“) ни запознава с Бриджъртън – уважавано семейство от английската аристокрация. Лейди Бриджъртън, вдовица и майка на осем деца, е твърдо решена да задоми подобаващо отрочетата си.

Лейди Дафни Бриджъртън е четвъртото от осемте деца. Хората я харесват заради нейната доброта и духовитост, но заради своята прямота тя не е сред най-ухажваните млади дами.

Любезността не е качество, което Саймън Басет, херцог Хейстингс, притежава. Наскоро завърнал се от чужбина, той възнамерява да страни от висшето общество точно както баща му е отбягвал него през цялото му детство. Не иска да бърза и с женитбата. Затова той има план: да предложи на Дафни, сестрата на най-добрия му приятел, да се престори, че я ухажва. Ако тя се съгласи, Саймън ще се спаси от амбициозните майки, които се надпреварват да му представят дъщерите си. А Дафни ще събуди интереса на младите благородници и ще увеличи шансовете си за перспективен брак, след като един херцог я е сметнал за добра партия.

Планът сработва идеално. Или поне в началото. Защото сред бляскавия, безмилостен и изпълнен със злостни клюки свят на висшето общество само едно нещо е сигурно: любовта отхвърля всички правила…

Бриджъртън книга
Снимка: Издателство Ибис

Джулия Куин е трикратна носителка на престижната награда „Рита“, присъждана от Romance Writers of America. Преведени на над трийсет езика, нейните книги редовно оглавяват класациите на „Ню Йорк Таймс“. Отличителните им черти са неповторимият хумор и забавните диалози.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти