Сериалът “Бриджъртън” - скандалното секси изкушение, от което Джейн Остин би се изчервила

бриджъртън
Снимка: Netflix

Вяра Иванова

Запомнете името “Бриджъртън”, защото това е фамилия, за която скоро всички ще говорят! Това е и името на един от най-новите сериали на филмовата стрийминг платформа Netflix, който набира небивала популярност и вече е в топ 10 по гледания в редица държави по света, включително и в България.

“Бриджъртън” спада в категорията на т.нар. period dramas или иначе казано - исторически филми. Но не е само това - прибавете към него прилична доза девическа невинност, щипка закачлив хумор, красиви тоалети, които ще ви накарат да мислите, че корсетите не са чак толкова лоша идея, най-големите съвременни хитове под класически аранжимент и разбира се… тонове горещи сцени. И така получавате крайният продукт - сериал, който пристрастява и ви кара тайничко да си мечтаете за живот през 1813 година, съпроводен от балове всяка вечер и секси херцози, които да целуват ръката ви тайно в градината.

бриджъртън
Снимка: Netflix

Мнозина определят “Бриджъртън” като смесица от класиката “Гордост и предразсъдъци” и съвременния хитов тийн сериал “Клюкарката” и всъщност са прави. Сериалът съчетава в себе си симпатичната невинност на една отдавна отминала епоха, но едновременно с това ни показва нормалните човешки копнежи и страсти, които сякаш намираме за по-присъщи и приемливи в сегашните модерни времена. 

Без да издавам спойлери, ще разкажа само най-основното за сюжета, а то е, че историята проследява живота на семейство Бриджъртън, което се състои от майка, търсеща най-доброто за децата си и 8 братя и сестри на различни възрасти, имали късмета да се родят в лондонското висше общество през регентския период, който най-общо се характеризира с аристократично разточителство и лукс.

От последното ще видим доста - под формата на пищни балове, красиви рокли, огромни имения и маси, отрупани с вкусотии, на които самата Мария-Антоанета би завидяла. Още от първи епизод се заформя и една мистерия, която се разплита в продължения на целия сезон и държи зрителя под напрежение. Първият сезон на сериала е базиран на първата книга от поредица от общо 8 на авторката Джулия Куин. Както можете да предположите, всяка от 8-те книги проследява историята на член от семейство Бриджъртън, а първата книга, както и първият сезон на сериала, ни отвеждат на пътешествие в търсене на себе си и любовта заедно с Дафни - най-голямата дъщеря в семейството. 

Тук в картинката се появява и херцогът на Хейстингс, който бихме лапнали като бонбонче! Съвършеният герой на любовен исторически роман, който умее да те гледа лошо от края на балната зала, а след това да те разгорещи… облизвайки лъжица сладолед. Доказателството е отдолу:

В главните роли на Дафни и херцогът се превъплъщават Фийби Деневър и Реджи Джийн Пейдж, за които съм сигурна, че ще чуваме все по-често. Между двамата има съвършена химия и личи, че всеки един от тях е оставил своя личен почерк върху ролята, правейки я по-достъпна и близка за съвременния зрител, макар самата история да се развива стотици години назад във времето. Реджи вече е спряган за новия сексимвол на Холивуд, а това е титла, която няма как да пренебрегнем! 

“Бриджъртън” е пищна любовна история, разказана с много хумор, малко драма и голяма доза страст! Не липсват и няколко противоречиви сцени, но трябва да ги гледате, за да разберете за какво говоря. И на кого в крайна сметка ще даде сърцето си невинната Дафни? Гледайте, за да разберете! А ние стискаме палци за още поне 7 сезона!

бриджъртън
Снимка: Netflix

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти