Време за четене: "Месалина. Фаталната жена на древността"

Време за четене: "Месалина. Фаталната жена на древността"
Снимка: netinfo

Валерия Месалина. Императрицата на Великия Рим!

Вече две хиляди години това име олицетворява чудовищна похот, разврат извън човешкото въображение и невероятно сластолоюбие.

Кой не е чел или чувал за безумните оргии и безброй любовници, за пировете и екзекуциите, за интригите и клеветите, за жестокостта и коварството на тази жена.

Кой не се е чудил какви ли чудовищни неща е сторила, за да се прослави като най-безсрамната жена на древния Рим, града, в който е царяла абсолютна свобода на нравите...

Едва четиринадесетгодишна, Месалина била отредена за съпруга на 36 години по-възрастния от нея Клавдий – куц, заекващ и смятан от всички за безобиден старец.

Но той се издигнал до императорския трон и младото момиче станало императрица, получавайки възможността да притежава и да прави каквото си пожелае.

А според нейните съвременници тя искала много от вечно готовия да ù угажда съпруг, който лесно се поддавал на манипулациите ù.

Само един пример е, че Клавдий наредил всеки, който я застрашавал по някакъв начин, или бил недоволен от нея, да бъде изпратен в заточение или екзекутиран.

Заради нея загинали много хора – лични врагове, политически опоненти...

От своя страна, Месалина изпълнила дълга си към съпруга и династията – скоро след коронацията дала живот на Британик, наследник на империята.

Какво ли е тласнало една издънка на стар патрициански род да тръгне по пътя на порока, какво ли е накарало една императрица да се предлага в публичен дом?

И дали, познала най-сетне любовта в обятията на младия Гай Силий, приказнокрасивата императрица нямаше да се превърне в добра майка и съпруга, ако не беше я застигнал мечът на отмъщението само на 23 години.

В книгата „Месалина. Фаталната жена на древността“, издадена от ИК „Емас“ немският писател Алфред Широкауер търси отговор на тези въпроси, опитвайки се да проникне в тайните на душата на най-скандалноизвестната жена в историята на света.

Още нови книги на пазара у нас:

Време за четене: "Без теб"
Тайнственият древен път на чая
Готвачката на Химлер – политическо гурме и триумф на оцеляването
Топ 10 на най-продаваните романи
Когато мъж обича рози...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти