Време за четене: "Мама и смисълът на живота"

Време за четене: "Мама и смисълът на живота"
Снимка: Colibri

На 22 юли излиза „Мама и смисълът на живота“ от майстора на жанровата провокация Ървин Д. Ялом, който вярва, че за един психотерапевт най-важният инструмент е собствената му личност.

„Мама и смисълът на живота“ съдържа шест въздействащи истории, чиито герои плуват в замъглените си сънища, минават през отчаянието и страховете си, през скръбта, властта на любовта, копнежа по взаимност, за да се изправят пред извечните въпроси на живота: за самотата и смъртта, за свободата и смисъла на съществуването.

Разказът, който дава име на сборника, „Мама и смисълът на живота“, е заченат в един сън, от който побиват тръпки.

Авторът продължава да отстоява тезата си, че терапевтичното усилие трябва да е органично: терапевтът и пациентът трябва заедно да създадат терапията, защото съвместният процес на работа е неизменна част от нейния успех.

В края на краищата добрите терапевти остават завинаги ученици, потеглили на безкрайното пътешествие към себепознанието.

За автора:

Роден във Вашингтон през 1931 г., Ървин Д. Ялом  е почетен професор в Станфордския университет, автор на редица уважавани от критиката бестселъри, изключително търсен психиатър и терапевт.

Българската публика вече познава неговите проницателни книги „Все по-близо всеки ден” и „Дарът на терапията”, смесващи експеримент и философски наблюдения. С годините Ялом успява да примири двете си големи страсти - литературата и психотерапията, защото е убеден, че целта им е една и съща: да помагат на хората по пътя към повече свобода и спокойствие.

По великолепния роман „Когато Ницше плака“ е създадена американско-българска продукция с участието на Арманд Асанте, Бен Крос и Катрин Уиник.

Още ревюта на някои от най-увлекателните книги може да откриете ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти