Време за четене: "Малките големи лъжи"

Време за четене: "Малките големи лъжи"
Снимка: Thinkstock

На българския пазар е вече факт дългоочакваната книга на Лиан Мориарти - „Големите малки лъжи“. По романа се снима едноименен сериал за HBO, който ще бъде излъчван през 2016 г. Във филма ще участват холивудските звезди Никол Кидман (като Селест), Рийз Уидърспун (като Маделин) и известната от „Дивергенти“ и „Вината в нашите звезди“ Шейлийн Удли (като Джейн). Сценаристи са Лиан Мориарти и Дейвид Кели, известен със сериали като „Али Макбийл“ и „Адвокатите от Бостън“.

За книгата
Самотната майка Джейн пристига в градчето Пириуи с надеждата да започне нов живот с петгодишния си син Зиги. И да загърби болезненото си минало. Тя записва Зиги в местното начално училище, където се сприятелява с две други майки – Маделин и Селест. Маделин е забавна, общителна и емоционална. Тя помни всичко и не прощава на никого – особено на бившия си съпруг, който преди четиринайсет години я изоставя с новородената им дъщеричка.

Селест привидно притежава всичко: изключителна красота, богат и грижовен съпруг, две прекрасни момчета близнаци. Въпреки това обаче тя винаги е необяснимо тревожна. Никой дори и не подозира високата цена, която Селест плаща, за да поддържа илюзията за съвършенство.

Маделин и Селест вземат сдържаната и неуверена Джейн под крилото си, за да я предпазят от интригите на свръхамбициозните майки. И за да опазят собствените си тайни дълбоко скрити.

По време на ежегодния маскен бал в училището някой умира. Дали става дума за убийство? Или е нелеп трагичен инцидент? Понякога малките лъжи, с които заблуждаваме себе си, могат да се окажат смъртоносни.

За авторката
Лиан Мориарти е родена в Сидни през 1966 г., най-голямото от шест деца. Получава магистърска степен по творческо писане от един от водещите австралийски университети, след което започва работа в областта на маркетинга и рекламата. Първите ѝ четири романа се радват на успех в родната ѝ Австралия, но големият пробив идва с „Тайната на моя съпругпрез 2013 г.

Романът оглавява австралийските, английските и американските класации за бестселъри. Преведен е на 38 езика и до този момент от него са продадени над 2 милиона екземпляра. CBS вече са закупили правата за заснемането на филм по книгата.

Романът ѝ „Какво забрави Алис“ също е сред най-обичаните от читателите ѝ книги. С най-новата ѝ книга – „Големите малки лъжи“, Лиан става първият австралийски автор с дебютна книга, оглавяваща класацията за бестселъри на Ню Йорк Таймс. По романа се снима телевизионен сериал за HBO, а холивудските звезди Рийз Уидърспун и Никол Кидман са продуценти и главни актриси в продукцията.

Днес четиридесет и девет годишната Лиан живее в Сидни с втория си съпруг и двете им малки деца – Ана и Джордж.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти