Време за четене: "Лупита обичаше да глади"

Време за четене: "Лупита обичаше да глади"
Снимка: Colibri

На 17 февруари излиза романът „Лупита обичаше да глади“ – страстен зов за справедливост и изцеление от един от най-забележителните гласове на латиноамериканската литература!

„Лупита обичаше да глади“ ни среща с чудата полицайка с остър ум, непоклатимо чувство за справедливост и доста смущаващо минало. С невзрачния си външен вид, едва загърбена зависимост от алкохол и наркотици, престой в затвора след неволното убийство на новороденото си бебе, Лупита е същински антигерой, който се опитва да превъзмогне вътрешните си демони.

Макар да се е взирала в лицето на страха хиляди пъти, за нея няма по-голям страх от страха да не бъдеш обичан. Страстта й да се бори срещу всяка грешка – буквално и преносно да изглажда всяка гънка, рушащи реда в този свят, я забърква в опасна история, в която се преплитат дрога и корупция, пари и власт, и едно мистериозно политическо убийство.

Белязан с черен хумор и с характерния за Ескивел привкус на магически реализъм, този роман е едновременно надежда за опрощение и остра критика към проблемите на съвременно Мексико, а и на целия модерен свят.

За автора:

Родена през 1950 г. в Мексико, Лаура Ескивел има в творческата си биография световни бестселъри като „Като гореща вода за шоколад“, „Малинче“ и „Законът на любовта“. Още в първия си роман „Като гореща вода за шоколад“, издаден през 1989 г., тя използва прийомите на магическия реализъм, за да комбинира ежедневното и свръхестественото, по подобие на Исабел Алиенде.

Книгата постига огромен международен успех, в продължение на 3 години заема първо място в класацията за бестселъри в Мексико, преведена е на 35 езика, а през 1994 г. е екранизирана по сценарий, създаден от самата писателка.

Страстта, любовта, жаждата за справедливост и свободата са главните теми в произведенията на мексиканската писателка, известна като „принцесата на латиноамериканската литература“. Със своя завладяващ и наситен с лиризъм стил Ескивел отразява в кристална проза духовността и мъдростта на предците си, на цяла една изгубена култура.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти