Време за четене: историята на Втората световна война оживява в илюстровано енциклопедично издание

книга Ciela война Втора световна война
Снимка: iStock

По повод 80 години от избухването на най-кървавия конфликт в историята на човечеството издателство „Сиела” пуска „Илюстрована история на Втората световна война”. Луксозната книга на Оуен Буут и Джон Уолтън съдържа повече от 300 снимки и графики и близо 30 цветни карти, които ясно показват етапите на смъртоносния международен конфликт.

На 1 септември 2019 г. се навършиха 80 години от избухването на Втората световна война. Най-големият военен сблъсък в историята на човечеството е описан и богато илюстриран в енциклопедичното издание „Илюстрована история на Втората световна война” с автори Оуен Буут и Джон Уолтън.

книга Ciela
Снимка: Ciela

За тези повече от 6 години между 1 септември 1939 и 2 септември 1945 г., в които трае мащабният конфликт, съдбите на военни и цивилни на територията на 5 континента се променят безвъзвратно, а броят на жертвите достига почти 50 млн. души. Втората световна война противопоставя териториалните амбиции на нацистка Германия, фашистка Италия и империалистическа Япония срещу внушителния и малко очакван съюз между САЩ, Съветска Русия и Британската империя.

Нещо повече – тя противопоставя не просто армия срещу армия, а нация срещу нация, въвличайки в сблъска огромни маси цивилно население от всички слоеве на обществото. Водените между двата лагера битки по суша, въздух и вода се простират от Западна Европа до степите на Русия, от пустините на Северна Африка до джунглите на Югоизточна Азия, във водите на Атлантическия, Тихия и Индийския океан.

Как започва всичко? Какви са причините за избухването на войната? През какви етапи преминава най-кървавият военен конфликт, който познаваме?

книга Ciela
Снимка: Ciela

Всичко това е проследено хронологично и подплатено с над 300 снимки и графики и близо 30 цветни карти, които ясно показват етапите на най-смъртоносната война. На страниците на обективната хроника на Оуен Буут и Джон Уолтън се запознаваме отблизо с всички етапи от събитието, формирало облика на света такъв, какъвто го познаваме днес. Едновременно с това книгата напомня и защо трябва да ценим времето, в което живеем, и да се радваме, че навярно най-кървавите дни в историята на човечеството са зад гърба ни.

Илюстрована история на Втората световна война” е в превод от английски език на Пламен Кирилов. Адаптацията на корицата е на Дамян Дамянов.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти