Време за четене: „Дъщерите на Тъкачната вила“ е история за неспирната надежда сред ударите от съдбата

книга Лемур
Снимка: Издателство Лемур/iStock

Едно могъщо семейство.

Драматични обрати.

Имение, което крие повече от една тайна.

Аугсбург, 1916.

Над бляскавия живот в семейното имение на богатите индустриалци Мелцер надвисва сянката на историческите събития. Дъщерите на Тъкачната вила са принудени да я превърнат в лазарет, а мъжете да отидат на фронта. Междувременно младата съпруга на Паул Мелцер, Мари, е изправена пред огромна отговорност – тя трябва да спаси тъкачната фабрика и да помогне на сестрите на съпруга си да преодолеят изпитанията на бурния период. Сираче до неотдавна, Мари не се страхува от предизвикателствата, но надеждата ѝ да прегърне отново любимия си, е подложена на неспирните удари на съдбата. А един ден пред вратата на имението се появява елегантният лейтенант Ернст фон Клипщайн, решен да не губи от поглед красивата жена, която държи в способните си ръце бъдещето на семейство Мелцер.

„– Блажен е този, който може да се обърне назад към отминало щастие – измърмори той. – Това е съкровище, което никой не може да му отнеме.“

Из „Дъщерите на Тъкачната вила“

Ане Якобс е автор на успешната трилогия Die Gutshaus („Име­нието“), както и на редица исторически романи и екзотични саги (под друго име). С „Тъкачната вила“ тя осъществява своя дълго та­ена мечта и описва съдбата на едно семейство на интригуващия фон на съвременната немска история. Романът е преведен и попа­да в бестселър листите в много страни, след което следват още 4 продължения на сагата. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти