Включи се в писането на най-дългото любовно писмо в България!

писмо любов
Снимка: Thinkstock

В забързаното ежедневие много често забравяме да кажем на любимите си хора, че ги обичаме. Както и отдавна сме забравили какво е да получиш писмо или бележка, написани на ръка. Има нещо толкова лично и романтично в този и се зарадвахме ужасно много, когато разбрахме, че тази година всеки един от нас ще има възможност да се включи в най-романтичната инициатива!

От 29 януари до 10 февруари 2019 г. всички могат да се включат в писането на най-дългото любовно писмо в България, като оставят своите лични послания към любимите си хора върху специални хартиени свитъци в книжарници „Хеликон“ в цялата страна. На 13 февруари, в навечерието на Св. Валентин, на изискано събитие в книжарница „Хеликон – Витоша“ в София всички свитъци ще бъдат обединени в едно огромно романтично писмо и ще бъде обявена неговата обща дължина. А градът, в който е изписано най-дългото писмо, ще получи приза „Романтична столица на България“ за 2019 г.

писмо любов
Снимка: Thinkstock

Досега съвместната инициатива на Издателска къща „Кръгозор“ и верига книжарници „Хеликон“ се е провеждала три пъти, като винаги във фокуса са заглавия на издателството, посветени на любовта. През 2009 г., 2010 г. и 2012 г. „Романтична столица на България” станаха съответно град Бургас, където бе изписано 15-метрово писмо, след това Велико Търново с 30-метрово, а през 2012 г. призът отново се върна в гр. Бургас с 50-метрово писмо. Във всяка кампания се включваха стотици хора, които изпъстряха свитъците с рисунки, романтични цитати, стихове и признания в любов. Последната година общата дължина на писмото достигна внушителните 224 метра.

писмо любов
Снимка: Thinkstock

Тази година писането на най-дългото любовно писмо се състои в 27 книжарници, а за приза „Романтична столица на Българи“ се борят 21 града (Благоевград, Боровец, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол).

„В днешния забързан, технологичен свят искаме да припомним този позабравен, по-личен и топъл начин за обяснение в любов. Има хора, най-вече от младото поколение, които никога не са изразявали върху хартия своите копнежи и романтични мисли, не са виждали любовно писмо, изписано с почерка на половинката си, споделят от ИК „Кръгозор“. Затова с верига книжарници „Хеликон“ приканваме хората да се включат в писането на най-дългото романтично писмо в България, заедно да отдадем заслуженото внимание на любовта и да направим празника още по-вълнуващ и специален.“

Снимка: netinfo

Поводът романтичната традиция да бъде подновена е излизането на луксозното подаръчно издание „В градините на любовта“ от Халил Джубран. В книгата са включени притчи, стихове, монолози, диалози, които разглеждат различните нюанси на любовта – любовта като копнеж, желание и страст – магнетизмът, който привлича индивидите един към друг и ги споява в едно цяло. В изданието са подбрани както известни фрази на Джубран за любовта, така и по-малко познати и книгата дава нов, свеж поглед към думите и мъдростта му.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти