Високо в небето - II част

Високо в небето - II част
Снимка: Thinkstock

Полетът с балон е едно от най-екстремните приключения, което добива все по-голяма популярност през последните години.

С плавното изкачване нагоре се покачва и адреналинът, а пред погледа се откриват необятни пейзажи, които оставят без дъх авантюристите.

Първият полет с балон се е осъществил през далечната 1783 г във Франция.

Оттогава насам хиляди хора са предпочели разходката с балон  като начин за опознаване на света от високо.

Ето и кои са 5-те най-добри дестинации в света, от които можете да се насладите на пейзажа с балон:

Кападокия, Турция

Кападокия, в превод от персийски „красивите коне“, е известна в цял свят като една от най-добрите дестинации за полет с балон с горещ въздух. Отличните условия за летене позволяват балоните да се издигат плавно, преминавайки измежду приказни комини, пирамиди и църкви, издълбани в уникалните скали. Издигайки се на няколкостотин метра височина, от балона се разкриват невероятни сюрреалистични гледки към дълбоките долини с лунен пейзаж и безкрайни поля, потънали в зеленина.

Ентусиастите, решили да осъществят подобна въздушната разходка, ще трябва да станат рано, преди зори, за да се подготвят за пътешествието, което в повечето случаи струва около 150 евро на човек. В активния сезон, над 200 балона очакват своите гости, създавайки в небето истинска феерия от цветове.

Баган, Мианмар

Един от емблематичните пейзажи на Мианмар е полет с балон над някои от 3000-те свещени храма в Баган, които са едни от най-големите забележителности в цяла Азия. Голяма част от постройките на Баган са издигнати между XI-XIII в. Някои от тях са все още действащи будистки храмове и пагоди, други са само руини. 

Сезонът на полетите с балон в Баган е сравнително кратък - от края на октомври до средата на март, когато ветровете са по-спокойни и влажността е по-малка. Голяма част от въздушните разходки са по изгрев слънце и продължават около час. Понякога поради лошите метеорологични условия полетите се отменят в последния момент или дори балонът се приземява принудително с оглед безопасността на авантюристите.

Куинстаун, Нова Зеландия

Колкото далечна, толкова и прекрасна е Нова Зеландия с божествено красивата си природа - високи планини и дълбоки езера, безкрайни плажове и девствени кътчета. За авантюристите „зелената страна“ предлага полет с балон над град Куинстаун, където е сниман знаменитият филм „Властелинът на пръстените“.

Старото морско селище е добре позната дестинация за тези, които обичат силните приключения. Заради природните си красоти, Куинстаун е едно от най-добрите места за полет с балон и за скачане с бънджи. Много двойки избират въздушна романтична разходка по изгрев слънце, съчетана с шампанско и закуска.

Колорадо Спрингс, САЩ

Американският щат Колорадо е един от най-впечатляващите райони, любимо място за търсещите силни приключения и екстремните изживявания. В него се намира национален парк Скалистите планини, известен с алпийския си ландшафт и очарователната красота на природата. Кристално чисти езера, виещи се реки и меандри, борови гори и десетки представители на флората и фауната, превръщат Скалистите планини в любимо място за полет с балон.

Въздушните разходки се извършват на възможно най-голяма височина, ако атмосферните условия го позволяват. Предлагат се индивидуални и групови полети. Организират се и по-специални полети за двама с шампанско и континентална закуска на „борда“ на балона. Накрая на пътуването се издава специален сертификат за успешното приключение. Това интимно преживяване започва рано призори и приключва след около 3-4 часа, като оставя незабравими спомени у всеки един, който е взел участие в него.

 Тоскана, Италия

Тоскана е онази великолепна част от Италия, която буди възхищение и мечти у всеки един, който я посети. Прелестни зелени хълмове, лозя, маслинови горички, житни масиви, прекрасни къщи с кипариси и исторически градове, тесни пътища и калдъръмени улици присъстват в сцените на много известни филми и книги.

На всички тези красоти може да се насладите по по-нестандартен  начин – чрез балон от високо. Най-подходящият сезон за въздушна разходка в плетена кошница на няколкостотин метра височина е периодът от края на април до началото на септември.

Ако се чувствате авантюристично настроени, не се колебайте. Направете нещо по-различно - качете се на парапланер или балон и като птица вижте света от високо.

Прочети още:

🗼 Високо в небето - I част

🗼 Най-добрите места за гмуркане в света - I част

🗼 Най-добрите места за гмуркане в света - II част

🗼 Най-красивите градини в света - I част

🗼 Най-красивите градини в света - II част

А в следващото любопитно видео можете да видите как мъж от Щатите полита с балон с хелий в небето:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти