Весо Овчаров: „Ако вземеш правилните мерки и промениш много в главата си, можеш да промениш много в живота си“

По-силни ли са мечтите от страховете? Как се поставя световен рекорд след сблъсък с тежък здравословен проблем? Влияят ли емоциите на здравето ни? Вижте какво разказа един от най-големите ни съвременни спортисти в шестото видео от поредицата, част от кампанията на Triple E.Y.E project.

Ива Дойчинова, Елена Розберг и Евелина Павлова, обединени от медийния проект Triple E.Y.E, стартират кампанията „Черно на бяло“ за осведоменост за здравето на черния дроб. Кампания, в която 6 известни личности говорят откровено за вредните и полезни навици в живота си, преминавайки през темите за профилактиката, алкохола, грижата за себе си и семейството, храната, страха и стереотипите в нашето общество.

Тези теми са близки до сърцето на Весо Овчаров, тъй като самият той се сблъсква със заболяване на черния дроб, когато е едва на 14 години. Приет е в болница със страшни болки и прогнозите са жестоки, но въпреки това акробатичният парапланерист успява да води пълноценен начин на живот и поставя цели два световни рекорда в своята сфера. В разговора си с Ива Дойчинова признава, че тежката диагноза му помага да открие силата на съзнанието и чрез положително мислене и внимателно хранене успява да се пребори със страшната диагноза. Според парапланериста трябва да преглеждаме черния си дроб поне веднъж годишно, защото след като органът заболи, може вече да се окаже твърде късно.

Весо Овчаров
Снимка:

Чаровният Весо изненадва с откровението, че дълго време се е страхувал от височини и именно това според него е пример, че няма нужда да знаем какво да правим с живота си от рано. Днес той определя парапланеризма като начин на живот и различен поглед към света и е основател на новата дисциплина – Акро Крос, въпреки че не е мечтал да се занимава с това като малък.

Какъв е ефектът на съзнанието върху нашето здраве, какъв според спортиста е пътят към щастието и какво мисли за прекаляването с хранителни добавки – всичко това и повече може да разберете във видеото на Весо Овчаров в каналите на Triple E.Y.E, а запис на целия разговор ще намерите като подкаст.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти