Специално събитие

Васко Василев: Напомняше на някакво тайнство…

a
Снимка: Антон Кръстев

Независимо дали говорим за музика, или за правене на бизнес, е много важно човек да усеща публиката си, да се вслушва в нея и именно така да се развива и да надгражда. Същевременно един от ключовете към запазване на успеха е да можем да съхраняваме високото качество, което тя е свикнала да получава именно от нас.

На 22 юни екипът ни беше свидетел не просто на високо качество, а на премиум качество. Цигуларят Васко Василев заедно с родения в Палма професор по пиано, основател и директор на Conservatori Superior de Música de les Illes Balears - Микеле Естелрич изнесоха едночасов концерт, изцяло с творби на Шопен.

Васко Василев и магията на музиката, която е винаги до нас >>>

Мястото се пазеше в тайна, а присъстващите бяха едва 100 души, всеки от които бе получил персонално покана. По време на събитие в Равно поле бе представена и за първи път Debit Mastercard Platinum – първата премиум дебитна карта, носеща в себе си допълнителните предимства, които високият клас кредитни карти от Mastercard и Първа инвестиционна банка имат.

a
Снимка: Антон Кръстев

След концерта по залез слънце зад кулисите намирам Васко в компанията на г-н Никола Бакалов,  главен изпълнителен директор и Председател на УС на Fibank и г-жа Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово, с които поговорихме за връзката между изкуството, успеха и добрите сътрудничества.

Васко, здравей! Радваме се, че те откриваме на родна почва! Беше у нас за 3 дни, защо дойде - по работа или за удоволствие?

Здравейте, винаги съм го казвал и сега няма да направя изключение – обичам да си идвам. Обичам и работата си, така че – за удоволствие съм. Шегата настрана, всъщност дойдох в България този път специално по покана на Mastercard и Първа инвестиционна банка, за да изнеса един вълшебен концерт, свързан с един изключителен продукт – Debit Mastercard Platinum.

a
Снимка: Антон Кръстев

Променя ли се усещането ти, когато се завръщаш отново, за да разгърнеш таланта си на българска територия, особено на това специално място, което ни доближи максимално до природата и до онзи забравен копнеж към простото спокойствие, който сякаш започнахме да приспиваме в себе си?

Обикновено изпитвам еднакво вълнение, когато съм пред публика, независимо в коя страна се намирам. През годините съм се убедил, че всички хора на земята много повече си приличаме отколкото се различаваме, макар че непрекъснато страдаме именно от подчертаването на различията. Този концерт беше напълно извън познатото, включително и за мен.

Изборът на толкова нестандартна локация, плюс изключителното изпълнение на идеята, станаха предпоставка за съвсем друга честота на сетивата. Мисля, че това могат да го потвърдят и всички присъстващи. Напомняше на някакво тайнство… зад гърба ми залязваше слънцето, а срещу мен се появи луната и беше пълнолуние. Много незабравима и безценна емоция.

a
Снимка: Антон Кръстев

Пренесе ни наистина в един магичен свят – на непреходната класика, в която вдъхна доста модерни нотки. Заедно с професора по пиано, познат на света като един от абсолютните познавачи на живота и творчеството на Шопен – Микеле Естелрич, изпълнихте 10 произведения на полския композитор в рамките на час. Вярно ли е, че тази програма е създадена специално за този концерт?

Много добре казано, абсолютно вярно. Тази програма днес имаше своята премиера и смятам, че стана страхотно!

Никога преди не съм свирил това пред българска публика. Щастлив съм, че споделих сцената с Микеле Естелрич, който е изключително прецизно запознат с творчеството и живота на Шопен.

Всъщност какъв е поводът за събитието, на което бяха поканени едва 100 специални госта?

Поводът е още една премиера, в случая банково-финансова. Днес представихме една страхотна премиум дебитна карта, дело на организаторите, които преди малко ти споменах. Като артист аз не съм особено вещ откъм банковите услуги, макар и да съм доста активен техен потребител. Този продукт обаче много ме впечатли, заради добавената си стойност, тъй като не е просто карта.

a
Снимка: Антон Кръстев

Казват, че професионалистът изнася един и същи концерт и пред 10 души, и пред 10-хилядна аудитория. Зад гърба си имаш немалко участия в събития с внушителна публика и обществен отзвук. А сега, когато представи магията на Шопен пред 100 души, по-уверен ли се чувстваше, или тъкмо обратното?

Отговорността ми за един човек и за хиляди е еднаква. Може би защото е по-скоро въпрос на самовзискателност и не мога да си помисля да подценя концерт, където има хора, отделили от времето си за мен. Програмата с Шопен беше напълно ексклузивна премиера и съм щастлив, че се случи именно по този начин. Имахме логистични предизвикателства заради актуализираните Ковид мерки – пианистът Микеле Естелрич, който е един от най-големите познавачи на живота и творчеството на Шопен, пристигна от Палма де Майорка в България буквално на косъм. Откровено казано аз нямах план Б с кого бих могъл да направя именно тази програма, но нещата се наредиха и всичко мина както го бяхме планирали. Този концерт ще остане несравнимо преживяване за мен!

Прави ми впечатление, че ти много рядко препоръчваш даден продукт на широката аудитория. Надали причината е, че не те търсят с апетитни предложения? С какво Fibank и Mastercard те спечелиха?

Така е. С екипа ми вярваме, че всеки трябва да прави това, което разбира и обича. За мен това е музиката и свиренето на цигулка. В света, в който живеем обаче, това отдавна не е достатъчно. Когато се запознах с предимствата на Debit Mastercard Platinum, аз видях потенциал да я превърна в част от ежедневието на екипа си, защото ако си пътуващ човек, тя носи страхотни предимства – виртуалният личен помощник AskPLEEZ!, който предлага, може да ти помогне да запазиш най-изгодния самолетен билет за един миг, както може да ти осигури достъп до над 1200 летищни салона по света.

И тъй като при нас сега са и Никола Бакалов от Първа инвестиционна банка, както и Ваня Манова от Mastercard, бих искала да попитам г-жа Манова какво представлява накратко тази нова дебитна карта и кое ѝ е толкова специалното, че Васко Василев изпълни цял концерт в нейна чест, така да се каже?

a
Снимка: Антон Кръстев

И ние, също като Васко Василев обичаме това, което правим и влагаме много страст и внимание към всеки детайл. Искаме тази карта да се свързва не само с пари, а да носи положителни емоции и преживявания и точно заради това съвсем естествено беше да я лансираме с уникален концерт, който ще се помни завинаги.

Подобно на музиката, с този продукт ние искаме да докоснем душите и сърцата на хората и той да ги съпътства в много и различни моменти от тяхното ежедневие. Освен картата, в телефона за първи път дигитализирахме и личен помощник. И точно както ни е съвсем естествено ежедневно да чатим с приятели и колеги, така ще общуваме и с него в чат канала. Но, разбира се, няма да спрем дотук. 

Вдигнахте много високо летвата с това, което направихте в Равно поле! Г-н Бакалов, разкажете малко повече за картата?

a
Снимка: Антон Кръстев

Стараем се да се ръководим от нуждите и потребностите на клиентите и да им предлагаме винаги най-модерните и иновативни решения в точното време. Отново в партньорство с Masetercard първи преди повече от 10 години въведохме в България безконтактните плащания с карти. В момента предлагаме на клиентите си пълната гама мобилни разплащания – ApplePay, GooglePay, GarminPay и Fitbit pay.

Картодържателите на банковата карта Debit Mastercard Platinum ползват собствените си средства, но получават всички допълнителни предимства и привилегии, които „премиум класът“ банкови карти носят в себе си. Така например за първи път в България се въвежда виртуален личен помощник - AskPLEEZ! Той е първото хуманизирано приложение с изкуствен интелект, способно да съпреживява. Картата осигурява безплатен достъп до бизнес салоните на летище София и Виена и достъп до над 1200 летищни салона из целия свят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти