Специално събитие

Васко Василев и магията на музиката, която е винаги до нас

Васко Василев
Снимка: Fibank

Да слушаш на живо изпълнител от ранга на Васко Василев може да бъде сравнено единствено с магия. Всяка нота, всяко замахване с лъка, всяка тръпка, която минава по лицето му, докато съпреживява музиката, извираща от цигулката, е емоция, която без усилия започва да вибрира и в публиката.

През 1994 г. Васко Василев става най-младият концертмайстор на оркестъра към Кралската опера в Лондон. Изнасял е концерти в над 40 страни, преподавател е в Лондон и Валенсия. Свирил е на една сцена със световноизвестни изпълнители като Лили Иванова, Майкъл Джексън, Мадона, Стинг, Пласидо Доминго. Свири с цигулка „Амати“ на възраст около 305 г., от която в света съществуват само десет екземпляра.

Васко Василев
Снимка: Fibank

Мечтата на всеки ценител на класическата музика би била да чуе този виртуоз в някоя от най-големите концертни зали в света. Но се опитайте да си представите какво би било да го чуете на живо пред малка публика и под открито небе сред природата... Именно на такова вълнуващо преживяване част от екипа на Edna.bg имаше привилегията да присъства!

Васко Василев заедно с родения в Палма професор по пиано, основател и директор на Conservatori Superior de Música de les Illes Balears Микеле Естелрич изнесоха едночасов концерт изцяло с творби на Шопен пред внимателно избрана публика от само 100 човека. Всички подробности около събитието бяха пазени в пълна тайна, включително и локацията. Така в пълно неведение се насочихме към мястото на срещата, неподозирайки че половин час по-късно ще се озовем на голяма поляна извън София, далеч от шума и светлините на града, за да се потопим в музиката на Шопен.

Васко Василев
Снимка: Fibank

Изненадите, разбира се, не свършиха дотук – импровизираната зала сред природата беше изградена от над 200 бали (или 70 тона сено), които създаваха невероятна атмосфера, пропита с аромата на суха трева и спомени от безгрижните лета на детството. Но най-вече създаваха усещането, че присъстваме на нещо изключително и неповторимо. А какво по-магично и изключително от непреходността на музиката, която е наш спътник и в най-трудните времена?

Самият Шопен е казал: „Аз само се опитвам да дам израз на човешкото сърце и душа.“ Ние бихме добавили, че Васко Василев със сигурност успя да го постигне, докосвайки всяка емоция в душата на публиката – не само с виртуозното си изпълнение под звездите, но и с енергията и любовта към музиката, които самият той носи в сърцето си. А какво е било усещането да си на сцената и да свириш с цялата си душа под открито небе? Ще разберете много скоро специално в Edna.bg... 

Васко Василев
Снимка: Fibank

Събитието бе организирано от Mastercard и Първа инвестиционна банка, които лансират своя нов, бляскав продукт – Debit Mastercard Platinum. Картата съчетава в себе си много услуги, някои от които се предоставят за първи път в България: виртуалният личен помощник за подкрепа в ежедневните дейности AskPLEEZ!, услугата Lounge Key, която дава достъп до над 1200 летищни салона из целия свят, безплатна застраховка „Пътуване в чужбина“ и още куп предимства.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edna.bg (@ednabgofficial)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти