Ужас, приятелите ни се развеждат

развод
Снимка: Thinkstock

Когато двама души се развеждат, това не е само техен проблем. Отразява се на общите им деца, на близките им и на приятелите им.

Когато след години хармонични отношения с приятелско семейство, установени традиции и общи морета се окаже, че те се развеждат, е нормално да се стъписате и да не знаете как да реагирате.

Надяваме се със съветите по-долу да ви помогнем да се справите по-леко със ситуацията.

Не заемайте страна

Снимка: netinfo

Това е много трудно, но много полезно за бъдещите ви отношения. Не се опитвайте да ги сдобрявате, да заемате страна или да се опитвате да преценявате кой страда повече.

Окажете подкрепа, ако някой от двамата ви се обади, но бъдете активната страна. Това в крайна сметка ще ви развали отношенията.

Още по-неприятно става, ако вашето семейство се раздели в мненеито си за другото семейство. Вероятно мъжът ви ще защитава приятеля си, вие ще защитавате приятелката си и може да се окажете в ситуация да се скарате заради нечий чужд развод.

Не го допускайте, а останете встрани.

Нищо няма да е същото, по-добре е да свикнете с това

Снимка: netinfo

И двамата верятно ще се опитват да ви убеждават, че всичко в приятелските ви отношения ще си остане същото. Това няма как да стане, особено ако сте семейни приятели.

Обикновено при развода единият сменя изцяло средата си – жилището, приятелите, понякога и града.

Вие ще решите дали да поддържате тези отношения или не. Така или иначе, присъствието и на двамата на следващата ви приятелска сбирка ще е много трудно.

Не издавайте информация

Ако единият остане по-близък с вас и да ви споделя подробности за новия си живот, не е редно да ги разказвате (със или без покана) на бившата му половинка.

Снимка: netinfo

Нека не ви въвличат в техните взаимоотношения, защото накрая вие ще излезете виновни, че сте се разприказвали.

Погрижете се за собственото си семейство

Не е невероятно чуждият развод да ви подейства освежаващо на връзката. Това не означава, че се радвате на чуждото нещастие, а напротив – помага ви да оцените това, което имате, да обновите отношенията си и да се преоткриете.

Не попадайте в капана на „ти защо още не си се развела“

Не се изненадвайте, ако довчера обвързаната ви приятелка се опита да ви убеди колко хубаво е да си разеден, да започне да ви изброява негативните страни на половинката ви да ви „навива“ вие да предприемете същата стъпка.

Колкото и прималив да изглежда живота на свободна жена, това е решение, което трябва да вземете вие и половинката ви.

А и разводът не е хубава рокля, която и вие просто да си купите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти