Ухание на страст, жасмин, огън, червена роза и... още нещо

Ухание на страст, жасмин, огън, червена роза и... още нещо
Снимка: netinfo

Хората са безсилни пред аромата. Не могат да се скрият от него, защото не могат да го видят, да го докоснат или уловят и задържат.

Против волята им той прониква в мозъка им и докато се усетят, вече е много късно, те са влюбени в него или в човека, който го излъчва.

Аромат, който може да те връхлети като помитаща вълна - или да предизвика гигантска промяна в живота ти, или да те погуби.

А най-често и двете.

Марго Бъруин

В първите дни на месец април се очаква на българския книжен пазар да има ново заглавие. Става дума за книгата "Ухание на мрак" от Марго Бъруин, издадена от ИК "Кръгозор". 

Това е вторият роман на Марго Бъруин, преведен на български. Първият е "Цветята на дъждовната гора". Книгите на писателката са преведени на 19 езика.

Бъруин Получава магистърската си степен (Master of Fine Arts) от New School през 2005 г. Преди да се отдаде изцяло на писателската си кариера, тя е работила 11 години в рекламната агенция "Ogilvy & Mather".

Писането е активна дейност за нея, особено когато работи по първия вариант на текстовете. Обича да се разхожда из кухнята, да мисли, да слуша музика, да записва гласа си, докато изговаря репликите, които ще запише на листа или в компютъра си. Музиката е много важна за нея, когато започва нова книга. Определена мелодия може да ѝ създаде подходящото настроение и мотивация и да я пренесе на точното място.

В новия си роман "Ухание на мрак" Марго съчетава любовта си към писането с една друга своя страст – парфюмите, и създава мистична история за съблазнителната природа на ароматите

Относно сюжета на книгата
Еванджелин израства, осъзнавайки изключителните ефекти на уханията. Баба ѝ Луиз е талантлива aromata – майсторка в създаването на парфюми и аромати. Когато Ева навършва осемнайсет години, Луиз ѝ оставя своя последен подарък – ухание, създадено специално за нея. Малката стъкленица е придружена с бележка, изписана с изящния почерк на Луиз: "Не махай кристалната запушалка, Еванджелин, освен ако не искаш всичко в живота ти да се промени".

От мига, в който слага капчица от парфюма на шията си, тя става обект на неустоимо желание от страна на всички хора край нея. И особено на двама мъже...

Когато най-големият ѝ дар се превръща и в непоносимо проклятие, Ева трябва да открие тайната на уханието си и посланието, което баба ѝ, жената обичала я най-много на този свят, е искала да ѝ предаде. Ухание на... кожа, жасмин, огън, червена кадифена роза и... още нещо.

Любов и обсебващи аромати, страст и магия в "Ухание на мрак" - вълнуващ роман, който ще съблазни всички сетива на читателите.

Известни личности за парфюмите и ароматите

"Парфюмът на една жена говори за нея повече от почерка ѝ."
Кристиан Диор

"Жена, която не носи парфюм, няма бъдеще."
Коко Шанел

"От петте сетива именно обонянието е най-тясно свързано с властта, която миналото има над нас. Миризмите наистина те пренасят къде ли не... Хубавото на тази свързана с обонянието памет е, че усещането за пренасяне изчезва мигом, щом престанеш да долавяш миризмата, така че няма никакви последствия. Това е един добре премерен начин да се отдаваш на спомени."
Анди Уорхол

"Миризмите има особена сила, те влияят върху асоциациите на хората; сила, различна и много по-мощна от тази на предметите, които предизвикват реакцията ти чрез допир, вкус, слух и зрение."
Едгар Алън По

"Убедителната сила на парфюма е неудържима, тя прониква в нас, както въздухът в дробовете ни, изпълва ни докрай и няма средство, което да я спре."
"Парфюмът", П. Зюскинд

"Добрият аромат е наистина могъщ коктейл от спомени и емоция."
Джефри Степакоф, писател

"Някои жени имат потресаващ ефект и дори след като са си тръгнали, все още усещаш техния наситен с електрически заряд аромат, и оставаш часове наред като вцепенен." 
Джош Стърн, писател

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти