Три добрини за децата на България, които можеш да направиш тази седмица

деца училище
Снимка: Thinkstock

Доброволчеството е нещо, за което е хубаво да се сещаме през цялата година, а не само около празниците. Всички знаем колко е хубаво, когато получаваме подаръци, но още по-хубаво е, когато самите ние даваме нещо от себе си и виждаме радостта в очите на човека срещу нас.

Ако се чудите как можете да помогнете на непознат и така да осмислите своя собствен живот и да почувствате, че сте сторили нещо хубаво за някого, то тази седмица ви предлагаме цели три възможности да го направите, а виновниците за това са хората от доброволческата платформа TimeHeroes.

Хората там са герои, които помагат и на нас да се превърнем в такива, предоставяйки ни каузи, които да подкрепим, добро, което да направим и инициативи, за които да дарим средства или пък време.

Дари кухненски пособия и инструменти на домове за деца Имаш ли комплект чинии или пък комплект гаечни ключове, които никога не използваш? Фондация "Сийдър" търси точно тях, за да набави нужните за домакинството посуда, кухненски уреди и инструменти за общо девет центъра за деца и младежи с и без увреждания в Кюстендил и Казанлък.

Държавното финансиране покрива само базовите разходи, а за да осигурява качествени терапии и да обезпечава индивидуална подкрепа за близо 100 деца и младежи в неравностойно положение, фондацията организира различни дарителски инициативи и програми.

С дарението си ще помогнеш на екипите в Казанлък и Кюстендил да вършат работата си по-добре и да подобрят условията в центровете от семеен тип. За този жест ще ти бъде благодарно всяко едно дете или младеж, което се радва на техните грижи и е напуснало грубата действителност на държавните институции.

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

деца
Снимка: Thinkstock

Подари стария си мобилен телефон на дете от дом в Павликени - Като всички тийнейджъри, децата в центрове за настаняване от семеен тип също имат нужда от мобилни устройства, за да бъдат в час с новите технологии и да не се чувстват различни и пренебрегвани от своите връстници. Още по-важно е да могат да поддържат връзка с родителите си, с близки и приятели.

В два такива центъра в град Павликени растат общо 14 хлапета на възраст от 10 до 17 г. Бюджетът, с който домовете разполагат обаче, не позволява да се осигурят телефони за всички деца. Ето защо екипът се обръща за помощ към теб.

Ако имаш вече излишен, но запазен и работещ смартфон (заедно със зарядно), зарадвай някое от децата в Павликени. Може също да им подариш и стария си таблет, без никакви изисквания към техническите параметри на устройствата.

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

деца лято колела
Снимка: Thinkstock

Подари плажни играчки за летен лагер на деца от домове - За пета поредна година фондация "Хора за Хората" организира летен лагер за деца в неравностойно положение. Първата седмица на септември 37 чудесни хлапета от домове в Самоков и София ще бъдат на море в Созопол.

Всички деца вече чакат този момент с нетърпение, а ти можеш да ги изненадаш страхотно, като им подариш надуваеми играчки и въобще всякакви неща, подходящи за забавления на плажа.

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти