Три добрини, които да направиш тази седмица

ръце
Снимка: Thinkstock

Доброволчеството е нещо, за което е хубаво да се сещаме през цялата година, а не само около празниците. Всички знаем колко е хубаво, когато получаваме подаръци, но още по-хубаво е, когато самите ние даваме нещо от себе си и виждаме радостта в очите на човека срещу нас.

Ако се чудите как можете да помогнете на непознат и така да осмислите своя собствен живот и да почувствате, че сте сторили нещо хубаво за някого, то тази седмица ви предлагаме цели три възможности да го направите, а виновниците за това са хората от доброволческата платформа TimeHeroes.

Хората там са герои, които помагат и на нас да се превърнем в такива, предоставяйки ни каузи, които да подкрепим, добро, което да направим и инициативи, за които да дарим средства или пък време.

Зарадвай с тетрадки и учебни пособия деца от бедни семейства

Участието на дарители в тази мисия е от особено значение за децата, защото осигурявайки им нужните ученически материали, ние им даряваме увереност и равен стар през новата учебна година. За голяма част от децата това е възможност да се почувстват равни с останалите и да не усещат липсата на материални средства.

Виж от какво имат нужда и изпрати твоята подкрепа до 7 септември!

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

Помагай на котета в беда в Спасителната къщурка до Бургас

В своята малка Спасителна къщурка на 15 км от Бургас сдружение "Милосърдни сърца - Бургас" приютява и се грижи за спасени от улицата и вече излекувани котета, които очакват своя нов дом.

Дългоопашатите приятелчета са повече от 40, а екипът се състои само от две жени, които много трудно се справят сами. Има нужда от помощ всеки ден и всяка помощ е важна и безценна.

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

Подари шапка за лятото на дете

От няколко години Каритас София организира обучителни и развлекателни дейности в центровете за бежанци. Благодарение на отдадените им фасилитатори и доброволци и използвайки модерни методи за обучение в неформална обстановка, организацията помага на малки и големи да развият уменията и способностите си, улеснявайки процеса по интеграция.

Както всички деца, и тези, които пребивават в Регистрационно-приемателни центрове в София, искат да играят спокойно дори в най-топлите дни на лятото. Разбира се, в най-горещите моменти е особено важно те да бъдат защитени от пряката слънчева светлина. Наличният бюджет на Каритас, обаче, не е достатъчен, за да бъдат осигурени летни шапки за всички.

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти