Три добрини, които да направиш тази седмица

Три добрини, които да направиш тази седмица
Снимка: netinfo

Доброволчеството е нещо, за което е хубаво да се сещаме през цялата година, а не само около празниците. Всички знаем колко е хубаво, когато получаваме подаръци, но още по-хубаво е, когато самите ние даваме нещо от себе си и виждаме радостта в очите на човека срещу нас.

Ако се чудите как можете да помогнете на непознат и така да осмислите своя собствен живот и да почувствате, че сте сторили нещо хубаво за някого, то тази седмица ви предлагаме цели три възможности да го направите, а виновниците за това са хората от доброволческата платформа TimeHeroes.

Хората там са герои, които помагат и на нас да се превърнем в такива, предоставяйки ни каузи, които да подкрепим, добро, което да направим и инициативи, за които да дарим средства или пък време.

Включи се в социално-образователен проект за развитие на децата извън училище -  Първата серия събития през юли, август и септември ще срещнат децата с професионалисти, вдъхновители и носители на промяната, от различни сфери, които ще влизат в ролята на техни ментори, ще водят открити уроци, дискусии и практики, за да откриват и развиват таланти.

Събитията са разпределени по интереси и обхващат областите: история, география, физика, химия, астрономия, биология, ботаника, антропология, етнография и екология. Искаш ли да участваш в реализирането им? Очакват те най-различни предизвикателства, в зависимост от възрастта, уменията и интересите ти. 

Може да избереш дали да помагаш само по време на събитията, дали да движиш дистанционно възложените ти стратегически задачи, или да се впуснеш в цялото приключение.

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

Придружи незрящи на разходка в Южния парк през юли - Всеки уикенд потребителите на Дом за слепи лица в София, които нямат възможност да излизат сами, очакват с нетърпение да се срещнат с доброволци и да се разходят заедно с тях в Южния парк.

Домът е в кв. "Иван Вазов", съвсем близо до парка, а двата часа, които ще споделиш под ръка с един незрящ човек, са много повече от раздвижване на чист въздух. Всяка разходка е всъщност шанс за непосредствено общуване и благоприятна и за двете страни социализация.

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

доброта ръце щастие
Снимка: Thinkstock

Стани приятел на дете от дом - Фондация "Подарете книга" служи като медиатор между децата, настанени в институции, и доброволците, които са готови да дарят частица от времето си, за да работят с тях, да бъдат техни ментори и приятели.

Вече седем години фондацията организира групи, които ежемесечно посещават децата в 18 институции в цялата страна и учат, играят и четат заедно. Целта е да се сближиш и сприятелиш с някое дете, защото именно специалното отношение е това, което им липсва.

Посещенията във всеки от домовете се случват в почивните дни, като за доброволците, тръгващи от София, има организиран безплатен транспорт до повечето градове.

Повече подробности за инициативата научете ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти