Това лято всички ще четем „Рапсодия в Тоскана“

книга
Снимка: Ciela

Ярки тоскански залези, любовни трепети и виртуозни кулинарни изкушения се преплитат в омайваща хватка на страниците на свежия летен хит „Рапсодия в Тоскана“. Дебютният роман на американския писател Адам Шел е вдъхновяваща история, която разказва за изпепеляващата страст на забранената любов в малко тосканско селце през XVI век, където фикция и реалност се примесват с романтика и вулгарност, за да ни напомнят, че забраненият плод е най-сладък.

XVI век, Тоскана, Италия.
Влюбена в доматите еврейска фамилия, преселила се от Флоренция в провинцията в търсене на по-добър и спокоен живот, донася все още непознатия в Италия зеленчук. Младият фермер Давидо, улисан в отглеждането на любимите си домати на тосканско поле недалеч от големия град, е заставен от семейна традиция да се ожени за невръстна девойка, към която не изпитва никакви чувства.

След внезапната смърт на баща си прелестната Мари, закърмена в силно религиозно католическо семейство, се грижи усърдно за болната си майка и е принудена мълчаливо да търпи злия си пастрок. Единствената утеха за италианската красавица е маслиновата градина, завещана от баща ѝ. Докато случайна среща между Давидо и Мари не променя живота им завинаги…

Внезапно пламналата (забранена) любов между двамата ще доведе след себе си опустошителността на потиснатите чувства, множество шеметни и неочаквани обрати и разбулването на дълбоко пазени тайни.

На фона на всичко това, докато дядото на Давидо отглежда специално доматено растение, което е откраднал по време на пътешествията си с Христофор Колумб, доведеният баща на Мари прави пъклени планове да заграби земята на съседа си и да разбие сърцето на клетото момиче!

Освен изпълнен с интригуващи тайни и пиперлива смес от романтика и вулгарност, романът „Рапсодия в Тоскана“ съдържа също интересни, приложими и днес рецепти и множество любопитни исторически справки.

За автора:

Животът на Адам Шел е далеч от клишираната представа за творящия на пишеща машина върху отрупано с разпилени листове бюро писател. Закърмен с авантюристичен дух, Шел е отдаден на спорта от малък, а когато пораства достатъчно, че да взема сам решения, грабва сака си, пълен с книги, и тръгва на кулинарно пътешествие из света, вдъхновен от преживяванията на Антъни Бурдейн.

книга
Снимка: Ciela

Шел бере маслини в Тоскана и кафе в Гватемала, научава от първа ръка за качеството на прасковите в Южна Франция, яде сардини в Португалия и дори успява да разграничи миризмата на печени от българи чушки по време на чиракуването си при изискан френски шеф в Ню Йорк. Между всички тези пътувания и кулинарни изкушения Адам Шел успява и да защити магистърска степен по творческо писане в Антиохския колеж в Охайо, САЩ.

Писателските му умения виждаме между кориците на „Рапсодия в Тоскана“, където американецът от еврейски произход закачливо описва детайли и пренася читателя в далечни епохи, разкривайки мислите и чувствата на многопластовите си герои. Самият той се шегува, че е писал „Рапсодия в Тоскана“ с намигване не към кого да е, а към Габриел Гарсия Маркес и Уилям Шекспир.

Не пропускайте шанса да се включите в лятната ни игра с Аvène участвайте тук >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти