Том Харди неразпознаваем като Ал Капоне, музикалната молитва на пет световни звезди и още (Плейлистът на Edna #16)

Том Харди
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Световно предизвикателство

Кели Кларксън изненада с новия си сингъл “I Dare You”, който има цели пет версии с дуети на различни езици. Освен отделните записи, певицата представи и вариант, който обединява всички чуждестранни изпълнители, работили по проекта: Заз (на френски), Фауза (арабска версия), Блас Канто (испански), германското дуо Glasperlenspiel (немски) и Мая Бускила (на иврит). Кели описва сингъла като най-трудния проект, по който е работила, но да намери песента с перфетното послание, което да обединява всички по света, е сбъдната мечта: „Надяваме се, че всеки се свързва с песента и избира любовта вместо страха. Предизвиквам ви.“

Ако любовта беше спорт

За съжаление, Сам Смит отлага издаването на новия си албум за по-късно тази година, но това не пречи да ни поднесе следващ сингъл от него. “I’m Ready” е общо парче с Деми Ловато, с която призовават никога да не се отказваме от правото на любов, която заслужаваме. В клипа, окъпан в светлини като от 80-те, двамата са шампиони от олимпиада, включваща и драг кралици.

Бащина обич

Макар миналата седмица да си отреди място в Плейлиста (припомнете си тук), с новото си видео Джереми Ренър отново заслужи да бъде включен тук. Песента “Best Part of Me” е посветена на 7-годишната му дъщеря Ава, която виждаме и в черно-белия клип. Видеото е трогателно както заради кадрите с нея, така и заради емоционалната изповед на актьора, неговата обич и угризения като баща.

КИНО

Да пренапишеш историята

Продуцентът и сценарист Райън Мърфи („Клъцни/срежи“, „Американска криминална история“) отново завладява малкия екран, този път по Netflix от 1 май. Новото от него се казва „Холивуд“ – минисериал от 7 епизода, които ни връщат в Златната ера на Ел Ей след Втората световна война. Сред актьорското съзвездие се нареждат Дарън Крис, Джим Парсънс, Куин Латифа и др., а разнообразието от герои показва несправедливите съдби зад кулисите, белязани от дискриминация по пол, раса и сексуалност, напук на която всички те са решени да успеят.

Залезът на един мафиот

Не е ясно кога точно през 2020 ще излезе дългоочакваният филм с Том Харди като Ал Капоне, но поне вече разполагаме с първи трейлър. В него виждаме британския актьор с уморен поглед и добро количество грим, превърнало го в мафиота, който се намира в залеза на силите си. Сюжетът на „Капоне“ проследява „най-прословутия американски гангстер“ след единадесетгодишен престой в затвора, когато миналото започва да го преследва, а ново разследване го заплашва.

Семейни проблеми

Когато майка им умира, брат и сестра са принудени да се сближат, докато изпълняват последното желание от нейното завещание. Филмът “Braking For Whales” ни среща с Том Фелтън, когото помним най-вече като Драко Малфой от „Хари Потър“, но тук е доброто момче Брендън, който заедно със сестра си Стар (Тамин Сурсок) има за задача да разпръснат праха на своя родител...в тялото на кит. Пътешествието до Тексас ще ги върне назад към миналото, за да се помирят не само един с друг, но и поотделно със себе си.

ОЩЕ

Петзвездно послание

Мащабният концерт, организиран от движението Global Citizen и Световната здравна организация в чест на медицинските работници в условията на Covid-19, обедини едни от най-големите имена от световната музика и шоубизнес. По време на осемчасовото излъчване One World: Together At Home събра включвания от десетки домове, а едно от най-запомнящите се изпълнения обедини пианиста Ланг Ланг, Лейди Гага, Джон Леджънд, Селин Дион и Андреа Бочели с песента “The Prayer”, записана от последните двама в дует преди 21 години.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти