Крис Хемсуърт на спасителна мисия, истината за Натали Ууд и трогателния концерт на Андреа Бочели (Плейлистът на Edna #15)

Крис Хемсуърт
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

За жените с любов

В края на март актьорът Джереми Ренър („Американска схема“, „Отмъстителите“) издаде първия си албум “The Medicine”, очакван още от лятото на миналата година. Тогава видяхме клипа на “Main Attraction” (припомнете си тук), а сега слушаме и останалите шест песни от краткосвирещата колекция. Сред тях е и “Every Woman”, в който изпълнителят оценява многото роли на жената в своя живот, а видеото с текста на рок парчето вече е в YouTube.

В търсене на Единствения

В новия си сингъл Селена Гомес пее за търсенете на подходящия човек преди когото трябва да срещнеш поне няколко „жаби“ (познато!) – а негодните за целта тя превръща буквално в такива с помощта на малко магия. Това, разбира се, е само в клипа на “Boyfriend”, където изпълнителката е в ролята на femme fatale и отмъщава заедно с отбор приятелки. Парчето е едно от трите допълнителни песни в делукс изданието на новия ѝ албум “Rare“.

Край на играта

Поредната песен от новия албум на The Weeknd “After Hours”, която получи свое видео, е “Until I Bleed”. В него изглежда, че безкрайното парти за героя му от последните няколко клипа е към края си. Докато земята в балната зала се върти под дъжд от конфети, той може би успява да намери спасение от спомена за своята любима.

КИНО

Изкупителна мисия

Докато засега си почива от образа на Тор, бога на гръмотевиците, Крис Хемсуърт влиза в друг филм, чиито продуценти са режисьорите на последните два филма за Отмъстителите. Австралиецът тук е в ролята на наемния войник Тайлър Рейк, който се заема с най-опасната си досега мисия насред война между наркодилъри в Индия и Бангладеш – да спаси едно отвлечено дете, което връща спомена за собствения му изгубен син. Мащабната екшън продукция на Netflix “Extraction” ще бъде налична в платформата в края на април.

Завръщане у дома

Стрийминг платформата на Amazon, Prime Video, е готова със следващия сезон на сериала “Homecoming”, и ни дава първи поглед с тийзър към новите серии с премиера на 22 май. Докато звездата в предните епизоди беше Джулия Робъртс като психолог в център за възстановяване на военни (припомнете си тук), сега вниманието е върху певицата и актриса Жанел Моне. Героинята ѝ, чието име още не е ясно, се събужда на лодка в езеро без да знае коя е и как се е озовала там. Пътят ѝ в търсене на отговори ще я отведе при компания, която стои и зад инициативата Homecoming от сезон 1.

Наследството на edna икона

Смъртта на Натали Ууд, изчезнала мистериозно от яхтата си, засенчва живота ѝ, смята дъщерята на актрисата Наташа Грегсън Уагнър. Тя води разказа в документалния филм на HBO „Натали Ууд: какво остава“, който има намерението да промени това, разказвайки повече за нейната необикновена личност и влияние на Ууд в Холивуд. Пред камерата говорят още хора, които са я познавали отблизо като съпругът ѝ Ричард Уагнър и актьорът Робърт Редфорд.

ОЩЕ

От Италия за света

Андреа Бочели създаде прецедент с изнасянето на концерт без публика в Миланската катедрала. Половинчасовото му изпълнение с органиста Емануеле Винели, озаглавено „Музика за надежда“, включва песни като “Ave Maria” и “Amazing Grace”, а средствата, събрани при излъчването на живо онлайн, ще отидат за необходими медицински ресурси. Възвисяващият спектакъл навръх Великден докосна повече от 24 милиона зрители по света, сред тях и Хю Джакман, който написа в Twitter: „От дъното на сърцата ни, благодарим, Андреа Бочели. Огромен подарък, точно от какъвто имахме нужда.“ (Повече за събитието прочетете тук)

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти