Като едно време: Тайните на баба за вкусни гозби и запръжки

супа манджа
Снимка: Istock

Всички помним колко хубаво ухаеше в кухнята на баба, когато бяхме малки. Бабите ни имаха вълшебната способност да правят най-вкусните си сгряващи душата гозби. А супите и чорбите са тяхната запазена марка.

Чорбите и супите се приготвят от най-различни продукти: месо, птици, зеленчуци, риби, варива, тестени изделия и плодове. И най-често се разделят на две -  със запръжка и със застройка.

Със запръжка се правят някои от постните и местните чорби като: фасул чорба, леща чорба, зеле чорба, агнешка и телешка чорба.

Пилешките супи, супите с кълцано месо и др. спадат към супите със застройка.

Супите с добро качество се получават, когато супата се приготвя с бульон. За зеленчуковите супи се използва отварата, в която се варят самите зеленчуци, от които се приготвя супата. За супите с месо се използва бульонът от костите и месото. За рибните супи се използва бульонът, в който са варени самите риби.

Вижте в специалния ни списък по-долу как да приготвите идеалната бабина запръжка и застройка:

Бабините тайни за вкусни гозби и запръжки

Още вкусотии:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти