Съветите на Руми Илиева: 3 причини защо не виждаш резултати от тренировките и диетите

руми илиева
Снимка: Личен архив

Прекрасна, да стигнеш до плато и застой, в които си мислиш „всичко правя и не мога и не мога да сваля“, е много неприятно, особено ако нямаш идея какво да направиш, за да започнеш да отслабваш отново. Това са най-честите грешки, които допускат хората, които искат да влязат във форма.

1. Тренировките ти не следват нарастващо натоварване

Една от най-честите грешки е да се тренира с някакви тренировки, които не следват схема с нарастващо натоварване. Разбира се, всяка тренировка е по-добра от никаква тренировка. Но не искаш ли, ако ще отделяш 30 минути за упражнения, то да са 30 минути, в които гориш калории на макс? Това се постига, когато следваш програма, която с всяка следваща тренировка натоварването расте и ти си в постоянен прогрес. Нарастването на натоварването трябва да е добре прецизирано, така че тренировката да ти е трудна, но възможна за изпълнение.ю


2. Диетата ти не подкрепя целите ти

Мислиш си, като си намалила храната, ядеш, така че да отслабваш. Но тя намалена ли е толкова, че да гориш мазнини или е намалена, така че да поддържаш сегашното си тегло? Спомням си една Прекрасна, с която работих преди години, която много обичаше шоколад, и беше решила да си наруши менюто, което съм й изготвила, като си купи здравословен десерт. Помолих я да ми изпрати снимка, и видях, че е 400 ккал. Казах й „по-добре да беше изяла ½ шоколад, той е 300 ккал“. И тя толкова съжали, че не само, че не е яла това, което всъщност иска, а и това, което е изяла е по-калорично от любимия шоколад. Важно е да знаеш какво и колко ядеш, защото вместо да отслабваш, може да си на диета и да поддържаш сегашните си килограми, т.е. не отслабваш.

3. Не си достатъчно постоянна

Всяко нещо, което правиш редовно, рано или късно дава резултат. Всяко нещо, което правиш от време на време, дава резултати от време на време или никакви. Например тренираш 1 път, после не тренираш 1 седмица. Разбира се, имаш мускулна треска от тази тренировка и тя те държи няколко дни. След време се сещаш да тренираш отново и пак жестока мускулна треска. Тялото свиква с натоварването, когато е редовно и няма да имаш такава силна мускулна треска, след като мине периода на адаптация. Редовните тренировки ускоряват метаболизма, защото тялото ти редовно е подложено на необходимостта да се адаптира към тренировките. Точно тази адаптация прави тялото ти по-силно и от там изглеждаш по-стегната.

За да избегнеш тези грешки, следвай тренировъчна програма изготвена от професионалист. Нали, когато те боли зъб не ходиш на гинеколог, а отиваш на зъболекар. Същото е и с тренировките. Имам над 10 години опит в създаването на тренировъчни програми с нарастващо натоварване, така че да няма застой и да отслабваш постоянно. Всички тези тренировъчни програми са в онлайн студио „Прекрасна“, в което веднага може да влезеш и да започнеш да тренираш сега.

Може да избираш между 13 различни програми според това, което искаш да постигнеш – да повдигне п окръглиш дупето, да имаш плосък корем, да изгориш бедрата, да оформиш ръце.

В студиото има и над 350 супер лесни и вкусни рецепти, от които избираш какво ти се яде. А най-хубавото е, че в специалния калкулатор изчисляваш от колко храна имаш нужда, според това колко тренираш. Изчисляваш си калориите за деня, след това като на шведска маса започваш да избираш от рецептите в студиото, докато достигнеш персоналните си калории за деня. Така знаеш, че винаги ядеш според целите и няма застой.

Избери план за студио „Прекрасна“ от тук – над 250 тренировки, 350 рецепти + калкулатор, с който знаеш колко да ядеш според целите си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти